Editorial Caudalie, secretul strugurilor Caudalie, secretul strugurilor

Frumusetea vine din struguri iar ciorchinii ne imbie cu parfumul tineretii intr-un sofisticat amestec de stiinta, traditie si voluptate gurmanda. Recent am asistat la o conferinta cu totul speciala organizata la Paris pentru parfumieri de catre fondatorii marcii Caudalie, Mathilde si Bertrand Thomas, inainte de plecarea lor intr-o noua aventura cosmetica la New York. Caudalie si-a dezvaluit o parte din secretele care au transformat bobul de strugure in elixir de frumusete alaturi de fascinanta poveste din spatele cutiilor de creme in care pasiunea se asociaza stiintei si spiritului vizionar iar la final am asistat la o lectie de degustare de vin, asa cum cere traditia din zona Bordeaux.

In anii '90 creatorii marcii de cosmetice, azi una dintre cele mai importante in Franta, erau inca studenti atunci cand un eveniment inedit petrecut la o vizita ghid organizata la via familiei a declansat aventura cosmetica. In timp ce explicau vizitatorilor procesul de vinificatie in 1993 Chateau Smith Haut Lafitte, unul dintre acestia i-a mustrat ironic: "Stiti ca de fapt aruncati comori? Era un om de stiinta care a revelat

tinerilor studenti extraordinara putere antioxidanta a polifenolilor din struguri. Astfel, conceptul marcii s-a nascut.
Caudalie a fost creata in 1995 si are la baza cercetarile profesorului Vercauteren de la Facultatea de Farmacie din Bordeaux, cel care a reusit extragerea moleculelor antioxidante perfomante din vita de vie. Numele de Caudalie provine din termenul oenologic care inseamna "unitate de masura a persistentei in gura a aromelor vinului dupa degustare, corespunzand unei secunde".

Caudalie foloseste diverse extracte din strugure iar ele sunt protejate prin brevete internationale, fiind importante descoperiri tehnologice. La baza fiecarui produs cosmetic stau polifenolii din struguri, cei mai puternici anti oxidanti vegetali impotriva radicalilor liberi responsabili de imbatrinirea cutanata. Ei sunt extrasi din simburii de struguri folositi pentru vin si au fost stabilizati pentru ca intreaga lor putere sa fie eliberata la contactul cu pielea. Concentratia lor in vinuri variaza foarte mult fiind data de tehnologia de fabricare: mare pentru vinul rosu, mica la cel alb si aproape zero in sampanie. Resveratrol din vrejul de vie da fermitate si tinerete pielii iar dupa ce Facultatea de Medicina de la Harvard l-a identificat drept ingredientul activ cel mai important pentru a prelungi viata celulelor, s-a declansat o adevarata nebunie mondiala in jurul acestei substante. Viniferina din seva de vie este folosita pentru eliminarea petelor de pe fata si aducerea de stralucire pielii.
CAUDALIE
CAUDALIE
Apa de struguri bio este extrasa din pulpa si este bogata in polizaharide si oligoelemente fiind folosita in produsele ultrahidratante si calmante. Uleiul de samburi de struguri este foarte fin fara a fi gras, e bogat in omega 6 si vitamina E fiind astfel folosit pentru regenerarea si hranirea intensa a tenului uscat. Vinolevura este extrasa din drojdia de vin si retine apa pina la 100 de ori volumul sau avand proprietatea de a intari apararea imunitara a pielii.
Caudalie vizual

Produsele Caudalie sunt organizate in jurul unor concepte simple pentru a raspunde exigentelor fiecarui tip de piele. Totul incepe cu primele gesturi de frumusete (gomaj, curatire, tonifiere, hidratare) urmate de ingrijirea fiecarui tip de piele prin tratare, protejare si produse de ingrijire specifica. Linile majore care aliaza secretele strugurilor pentru fiecare nevoie a pielii sunt: Vinopure (pielea grasa, cu imperfectiuni si pori dilatati), Vinosource (pielea deshidratata si sensibila), Pulpe Vitaminée (pielea obosita, pentru prevenire si corectare riduri), Vinoperfect (stralucire si eliminarea petelor), Vinexpert (anti imbatranire), Premier Cru (produsul elixir).
produse Caudalie
Caudalie
O serie de produse au devenit succese mondiale fiind folosite de numeroase staruri. Eau de Beauté este o apa de frumusete, un elixir inspirat de o reteta straveche pe baza de rosmarin si melisa. Premier Cru este o crema anti imbatranire globala cu 7 ani de cercetare, Premiul Excelentei in Frumusete Marie Claire 2010, care asociaza cele 3 brevete exclusive pentru a trata toate semnele imbatranirii: riduri, pierderea elasticitatii, pete, stres oxidativ, piele terna fara stralucire, deshidratare cutanata, etc. Vinoperfect Serum Eclat Anti Taches este numarul unu in vanzarile din farmacii pentru produsele care albesc pielea, elimina petele si aduc stralucire.
Caudalie
Caudalie
Caudalie Premier Cru
Unul din secretele Caudalie este parfumul delicat, suav si verde din fiecare produs care transpune idealul de frumusete si sensibilitatea creatorului marcii, Mathilde Thomas. Pentru a da autenticitate deplina, ea a apelat la prietena ei, parfumierul Olivia Giacobetti (autor a numeroase creatii pentru Artisan Parfumeur) care a recreat mireasma inefabila a florii de vita de vie, cea care da aroma divina tipica zonelor viticole din Franta.

In 1999 a fost inventat conceptul mondial de Spa Vinothérapie in care folosirea unei ape de izvor cald asociata cu extractele de vie si strugurii proaspeti au creat un nou tip de ingrijire cosmetica. Aceste spa-uri se afla in zone de o rara frumusete, primul fiind situat chiar in mijlocul viei. Numele tratamentelor sunt suficiente pentru a da o idee despre placerea gurmanda in care strugurii sunt pusi in slujba frumusetii: Gommage Crushed Cabernet, Massage Pulpe Friction, Enveloppement Miel et Vin, ingrijirea fetei cu struguri proaspeti, Bain Barrique (apa de izvor cald in care bolborosesc struguri), sau cura totala cu struguri.
 

 


beauty vin struguri vinotherapie vin struguri caudalie caudalie paris
 


« Articol precedent: Tendinte machiaj toamna-iarna 2010: Lancome, Chanel si Dior Articol urmator: Cosmetica de origine animala »