Editorial Machiaj corector Cum ne corectam forma fetei prin machiaj

Chiar daca nu recunoastem usor, imperfectiunile noastre ne pot sublinia personalitatea, asa ca trebuie sa tinem cont de acest lucru cand vrem sa corectam ceva, deoarece forma fetei este elementul determinant in distributia machiajului. Cand ne amintim de frumusetile legendare, ne referim, in general, la trasaturi distincte, asa numitele “defecte” (un nas prea mare, o gura prea carnoasa, sprancene prea groase etc). Frumusetea personala se obtine doar prin evidentierea, in mod egal, a trasaturilor; ideala ar fi crearea unui echilibru intre trasaturile care capteaza privirea.

Fata ovala - denumita si „venusiana” este forma ideala catre care tindem prin corecturi. Teoretic, compozitia fetei e divizata pe orizontal in trei fasii egale: de la linia parului la linia sprancenelor, de la sprancene la linia de sub nas si de la nas la barbie. Intre ochi trebuie sa existe o distanta egala cu cea data de un ochi intreg. In acest caz nu sunt necesare tehnici speciale de corectare, trebuie stiut doar ca sprancenele se vor ridica putin spre coada. In ceea ce priveste machiajul pleoapelor, se va accentua forma ochilor spre exterior (senzatia de ochi migdalati), incepandu-se cu umbrirea din centrul pleoapei spre exterior. Se merge usor din pliul pleoapei spre coltul exterior, insa nu se va depasi lungimea sprancenei. Fardul de obraz se va aplica sub pometi, in forma de cerc, dupa care se va estompa spre frunte si se va pune un punct de blush in centrul barbiei; buzele vor avea o forma carnoasa.

Fata rotunda – denumita si „lunara” da o nota dragalasa persoanei, insa daca este prea rotunda devine suparatoare. Umbra pentru corectare se alege cu o jumatate de ton mai inchisa decat baza de machiaj, iar corecturile sunt unghiulare. Trebuie retinut ca toate tusele trebuie sa fie pe vertical. Sprancenele trebuie sa fie cat mai scurte si cat mai in sus. Machiajul pleoapelor se va face prin aplicarea unor farduri in triunghiuri inalte spre coltul extern al ochiului, iar din coltul intern pana la centrul arcadei se aplica un fard luminos. Coltul extern se ilumineaza si el. Fardul de obraz va fi accentuat in centrul fetei, sub ochi, si estompat spre exterior. Gura trebuie sa fie mica, plina si rotunda (forma de „cireasa”). Pe barbie se pune un triunghi de blush cu varful in jos.

Fata patratoasa – denumita si „jupiteriana”. Pentru corectura sa se folosesc doua tonuri de fond de ten (aspect mai natural). Umbrirea se face prin triunghiuri de fond de ten inchis la culoare. Machiajul pleoapelor trebuie sa atraga lumina pe centrul pleoapei (zona inchisa pe linia genelor, din centrul pleoapei pana dupa coada sprancenei). Coltul intern al ochiului se va lumina foarte puternic, iar deasupra cozii sprancenelor se va aplica o culoare deschisa. Fardul de obraz se va accentua pe centrul fetei si va fi estompat spre urechi (forma de triunghi alungit). Buza inferioara va avea forma de triunghi cu varful in jos iar pe barbie un triunghi de blush cu varful in sus.

Forma fetei


Fata alungita – denumita si „saturniana”. Se va folosi pe toata partea central a fetei o baza de machiaj inchisa la culoare (in forma de triunghi cu varful in jos). Pe laterale si in centrul barbiei se va folosi o baza mai deschisa iar partea de sub barbie se va umbri cu baza mai inchisa. Sprancenele vor fi cat mai orizontale si cat mai drepte. Machiajul pleoapelor se obtine prin tuse orizontale, din coltul intern in pliul pleoapei si apoi spre exterior. De retinut: nu se urca linia cu pata de culoare si nu se inchide linia arcadei. Fardul de obraz se aplica intr-o linie dreapta care merge spre urechi. Machiajul buzelor se va face astfel: „V”-ul buzei de sus trebuie estompat, gura trebuie sa fie cat mai orizontala; buza inferioara se face mai mica decat conturul natural. Barbia se umbreste dedesubt, chiar pe linia mandibulei.

Fata triunghiulara cu varful in jos – denumita si „pamanteana”. Deoarece fruntea este prea proeminenta si barbia foarte ascutita se vor crea doua triunghiuri de umbra pe colturile fruntii, iar partile laterale se vor ilumina cu o baza de machiaj cu doua tonuri mai deschisa decat pielea. Sprancenele trebuie arcuite spre coada, care trebuie indreptata spre ureche si alungita pe cat posibil. Machiajul pleoapelor: tuse verticale, umbrire exclusiv deasupra pupilei si se va rimela doar pe centru. Fardul de obraz se va amesteca si estompa inspre partea inferioara a pometilor relativ central iar zona de dedesubt se va completa cu o culoare luminoasa. Buzele se creioneaza peste conturul natural, estompandu-se la colturi. Barbia se umbreste dedesubt si se ilumineaza pe centru (efect de latire).

Credit Foto: tribeofmannequins.wordpress.com, larasbeautybible.blogspot.ro

 

 


forma fetei corectam machiaj machiaj corector fata ovala fata alungita fata ovala
 


« Articol precedent: Te demachiezi corect? Articol urmator: Beauty Flash: produse eficiente antiacnee »