Editorial Serena make-up fail Secretele machiajului HD sau cum sa previi un dezastru…

In ultimii ani, internetul a fost inundat de poze cu celebritati care par ca au coborat din filmul Scarface, dupa o runda de distractie cu Tony Montana. Insa motivul pentru care Nicole Hidman, Miley Cyrus sau Angelina Jolie apar in poze cu nasul sau obrajii plini de pudra alba e folosirea inadecvata a machiajului HD. Celebrul make-up artist Narcisa Simandan ne explica cum putem evita si preveni astfel de dezastre.

Incet-incet, produsele de machiaj HD si-au facut loc in trusele noastre de machiaj, cu texturi noi si fine care ofera un finisaj impecabil, dar care, folosite impropriu, pot dezvalui sub lumina blitz-ului urme inestetice de praf alb, care nu au ce cauta pe un chip machiat profesional. Pentru ca in ziua de azi, cel mai important element al unui machiaj impecabil este naturaletea, machiajul aerat si usor, indiferent ca vorbim despre un make-up pentru fotografie, o filmare high resolution, sau de un simplu machiaj de zi.

Inainte de era digitala, make-up artistii puteau sa foloseasca straturi peste straturi de fond de ten si pudra pentru a ascunde imprefectiunile (asa numitul machiaj pancake, patentat de Max Factor). Se spune ca Mailyn Monroe folosea ca baza vaselina pentru a mentine o bariera intre multiplele aplicari de fond de ten si propria piele, deci imagineaza-ti despre ce cantitate de produs era vorba! Dar pe film, tenul arata impecabil, frumos si natural. Insa, odata cu avansarea tehnologiei, cand imaginile sunt formate din pixeli din ce in ce mai mici, care tradeaza orice imperfectiune a modelului si orice greseala a make-up artistului, machiajul trebuie sa fie imperceptibil, avand un rol comparabil cu cel al unui sufleor intr-o piesa de teatru.

MileyCyrus_NicoleKidman

Pentru a veni in intampinarea acestei nevoi, brandurile consacrate de machiaj profesional au lansat inovatii precum produsele de machiaj HD. Insa, asa cum tehnologia de inalta rezolutie e o provocare pentru realizatorii de filme experimentati, si machiajul HD e oarecum nou pentru make-up artisti care au un nume in industria asta, pentru ca imi imaginez ca nu oricine ajunge sa machieze celebritati ca Nicole Kidman sau Angelina Jolie. Totusi, de ce se intimpla aceste gafe? Si cum pot fi ele prevenite?

„Motivul pentru care machiajul celebritatilor aduse in discutie are pete albe e folosirea inadecvata a produselor HD. Produsele de machiaj high definition sunt foarte diferite de cele clasice, sunt mai fluide, cu putere mare de acoperire, sunt mai aerate. Si cum vorbim despre pigmenti noi si texturi diferite, trebuie sa acceptam ca acestea implica mai multa indemanare la aplicare. Ingredientul magic din majoritatea pudrelor HD care sunt responsabile pentru acele catastrofe capturate in poze e pudra de silica. Acest compus are proprietati excelente de absorbtie a sebumului, are o textura incredibil de fina si e solutia ideala pentru prevenirea luciului inestetic al tenului, in special in zona T”, explica Narcisa Simandan, care a semnat machiajul a numeroase celebritati sau modele in filmari, interviuri, sedinte foto glam si prezentari de moda.

„Produsele etichetate HD arata foarte bine in lumina naturala, dar si in fotografia cu flash, daca sunt folosite cu grija si indemanare. Doar atunci cand se face exces de pudra HD se obtine un efect dezastruos, care reflecta violent lumina blitz-ului, sau daca acest tip de produs e folosit in loc de pudra de fixare pentru fond de ten si anticearcan. Insa, atata timp cat se aplica doar un voal fin si foarte estompat la finisare, machiajul va arata perfect, atat in realitate, cat si in poze sau filmari. Iar pentru a te asigura de asta, poti face un test foto folosind camera telefonului tau”, a conchis make-up artistul.
Narcisa Simandan va dezvaluie totul despre arta subtila a tehnicii HD si alte secrete de culise ale machiajului profesional in cadrul cursului Make-up Pro pe care il sustine la Dalles GO. Inscrierile se fac pe www.dallesgo.ro sau la telefon 0769041711.

 

 


secretele machiajului machiaj machiaj HD makeup Narcisa Simandan
 


« Articol precedent: Pardesiul bej, piesa HIT a iernii Articol urmator: 7 sfaturi pentru o piele frumoasa iarna aceasta »