Designers Alina Latan – Endless - “Moda nu e un moft de domnisoara cu fitze si bani” Alina Latan – Endless - “Moda nu e un moft de domnisoara cu fitze si bani”

Ce inseamna pentru tine moda?

Moda este un melting pot in care designerul este un DJ care simte si stie sa dozeze trairile publicului atunci cand trebuie.

Data, ora si minutul debutului tau in moda?

Nu consider sa fie un debut ... e o meserie pe care o practic de cand ma stiu. Daca insa ‘'debut'' e acel moment special cand pasesti in univers si esti constient ca ceva s-a schimbat .... atunci ar fi Parisul si momentul in care l-am cunoscut pe Galliano. Debutul la RFW anul trecut la editia 9.

Ce iti doresti de la moda?

Moda exista indiferent de dorinta mea sau a altora. Daca ar fi sa imi doresc ceva ... intelepciunea de a o intelege mai bine, la timpul prezent.

Ce detesti in moda?

Cei care fac asta din plictis, intre 2 chefuri sau shoppinguri si care mai presus de tot sunt dezinteresati de cei carora li se adreseaza.

Nu cred ca moda e vreun moft de domnisoara cu fitze si bani si nici o ‘'inventie'' a vreunui artist neinteles si rupt de realitate.

Diferenta intre o tinuta Norina Betea si una Endless?

Hm .... cea dintre un pate(tik)fon si o instalatie high-tech. Nostalgia si imperfectiunea diletanta pot fi interesante prin natura lor desueta. Endless este mai mult decat o idee de moda , este o stare de spirit.

Prezinti pentru prima data si haine pentru barbati. De ce barbati si de ce acum?

Am avut enorm de multe cereri si am vrut sa aduc o nota distincta atat de extravaganta cat si de aroganta manifestata de imagine a altora. Si pt ca acum e momentul...!

Trebuie sa ai o scoala de specialitate ca sa faci moda sau este suficient norocul?

Cum nu da nimeni examen de competente pentru a face moda si e suficient sa ne uitam in jur nu cred ca scoala mai are vreun impact. Sa ai noroc .... sa fi mai mult decat un copy paste al imaginilor din reviste, sa reusesti sa faci bani din moda si sa oferi fericire si frumos celor care iti poarta semnatura.

Care este moda fara cumparatori ?

Nu exista moda fara cumparatori sau fara public (la fel cum nu exista moda atemporala). Fenomenul e strict legat de cei carora li se adreseaza , de universal lor de idei sau modul lor de viata la un moment dat. E ca si cum ai spune ca faci muzica dar nu te intereseaza ascultatorii sau faci film fara sa-ti pese de spectatori. E cert faptul ca un designer nu este niciodata inaintea timpului sau dar multi oameni cu siguranta sunt in urma.

Endless - Alina Latan
 

 


alina latan designer creatie fashion moda colectie fitze bani
 


« Articol precedent: Cei mai importanti si influenti 10 oameni din moda Articol urmator: Marni - o noua perspectiva »