Designers Lena Criveanu � hainelor mele li se pot aloca  si alte �povesti� Lena Criveanu � hainelor mele li se pot aloca si alte �povesti�
Lena Criveanu a reusit ca dupa doar trei colectii sa fie considerata drept unul dintre numele valoroase ale modei romanesti. Simpla si rafinata, discreta si cu strop de umor in tot ceea ce face, Lena ne vorbeste despre moda, debutul ei in moda si “Maruca”.


Sunt o persoana ce iubeste frumosul si fac moda pentru ca ea este un mod de exprimare a frumosului.

Am inceput moda prin a merge la Scoala Populara de Arta unde timp de 3 ani am studiat desenul, istoria costumului si croitoria. Dupa aceea, am urmat Academia de Arte, sectia Design vestimentar. Dupa absolvire au urmat doi ani in care am lucrat pentru diversi designeri atat in design de confectii, cat si de accesorii si design interior.
2006 a fost anul meu de debut sub nume propriu odata cu participarea la Gala UNICEF, eveniment organizat la Muzeul National de Arta al Romaniei, alaturi de doamna Doina Levinta, designerul pakistanez HSY si Pal Zileri. Aici am fost remarcata de domnul Alin Galatescu si invitata sa particip la festivalul de moda de la Iasi, editia 2006. Astfel, in trei saptamani am facut o colectie noua, dedicata acestui festival. Desi realizata intr-un timp record (conceptie si productie), am primit o critica incurajatoare, ceea ce m-a ajutat sa merg mai departe. Asa au urmat invitatiile la alte evenimente, iar in noiembrie 2006, am avut si primul show personal, in care prin colectia “Fragile” am prezentat propunerile pentru primavara-vara 2007.

Am fost prezenti la Iasi, cu noi propuneri reunite sub colectia “Maruca”. “Maruca” este un personaj imaginat de mine, dar in acelasi timp femeia catre care vreau sa ma adresez in realitate. Este femeia erudita si rafinata care intotdeauna intoarce privirile, starneste interesul si trece prin viata cu prestanta. Imi place si gasesc de-a dreptul incitant sa scot la iveala aceste atuuri din fiecare femeie pe care o imbrac, chiar daca uneori nu sunt evidente. Asa raman fidela valorilor care stau la baza inspiratiei si creatie mele, dar sunt deschisa la diverse provocari si stiu ca hainelor mele li se pot aloca si alte “povesti”, asa cum le regasesc in pictorialele revistelor. Dar asta nu face decat sa ma bucure.

Maruca - Lena Criveanu
 

 


Lena criveanu scoala arte creatie designer colectie maruca vestimentar haine design accesorii design interior
 


« Articol precedent: Marni - o noua perspectiva Articol urmator: Armonie, lux si confort »