Designers  Andreea Castrase Fashion Design cu Andreea Castrase

Intrigata de identiatea si formarea ei, Andreea Castrase a incheiat studiile in Fashion Design prin colectia Identitatea. Am descoperit colectia intr-un scurt fashion show, la Gala UAD 2013 si am trimis cateva intrebari pentru a intelege mai bine ce inseamna experienta de a absolvi la universitatile de arte si design din Romania, in cazul asta UAD Cluj:

1. Care a fost sursa de inspiratie pentru colectia ta de la Gala UAD 2013?
Andreea Castrase:
Punctul de plecare pentru aceasta colectie a fost relativitatea identitatii personale conturate in nuvela "Unul, nici unul si o suta de mii" a lui Luigi Pirandello, pusa sub semnul unei calatorii simbolice care are capacitatea de a influenta si de a contura identitatea personajului. Astfel, am incercat sa sugerez o experienta a calatoriei care devine un proces narativ al propriei identitati. Portretul personajului este completat de valizele - cutii ale memoriei, care devin elemente de styling, iar continutul lor este vizibil prin inserarea unei parti laterale din sticla. Aceste cutii ale memoriei contureaza portretul personajului propus, iar transparenta acestora permite privitorului sa interpreteze si sa descifreze "traseul" acestei calatorii simbolice.

2. Cu ce texturi preferi sa lucrezi si de ce?
Andreea Castrase:
In cadrul colectiei de diploma am optat, intr-o mare proportie, pentru tesaturi naturale precum stofa de lana si diferite tesaturi din bumbac si in deoarece consider ca acestea confera o anumita consistenta colectiei, care nu poate fi obtinuta in aceeasi masura prin utilizarea materialelor sintetice.

3. Dupa aceasta experienta, care crezi ca e cel mai greu lucru din constructia unei colectii?
Andreea Castrase:
In urma acestei experiente consider ca, dintre toate etapele, partea de transpunere a fost cea mai dificila si consider ca necesita cel mai mult efort, si doar o buna comunicare si colaborare cu persoanele implicate in acest proces pot garanta un rezultat satisfacator.

4. Ce nu stiu multi despre colectia prezentata la Gala UAD?
Andreea Castrase:
Multi nu stiu ce se afla in spatele realizarii colectiei, complexitatea etapelor dar si numarul mare de persoane implicate in acest proces. Astfel, realizarea colectiei a fost sprijinita de firma V&M Prest, fiind coordonata de lect. univ. dr. Elena Basso-Stanescu si prep. univ. drd. Lucian Broscatean.

5. Care este pasul urmator pentru cariera ta de designer de moda?
Andreea Castrase:
Pasul urmator este acela de a urma cursurile de Master in cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj Napoca, sectia Design vestimentar. De asemenea, lucrand intr-un domeniu imprevizibil, voi incerca sa identific si sa profit de cat mai multe oportunitati pe plan profesional, dar si sa lucrez si sa experimentez cat mai mult, pentru a evolua pe plan creativ.

 

 


Fashion Design Andreea Castrase moda fashion UAD 2013 gala UAD UAD cluj
 


« Articol precedent: Fashion Design cu Ana-Maria Gal Articol urmator: Focus Designer Autor 10: Roxana Davidescu »