Designers Ileana Cosanzeana de lux by Valentina Vidrascu Ileana Cosanzeana de lux by Valentina Vidrascu


F&B: Valentina, tema ta favorita este portul popular. Cat este de necesara o asemenea tema pentru designul romanesc la ora actuala si de ce ?

Eu dintotdeauna am fost fascinata de portul popular. De fiecare data raman inmarmurita in fata unui costum national autentic si de13 ani rascolesc anticariatele cumparand tot ce gasesc si ce are legatura cu portul popular. Sunt foarte fericita atunci cand descopar cate ceva deosebit si mai ales util pentru mine.

Despre partea a doua a intrebarii, nu cred ca sunt eu cea care poate sa-ti raspunda, eu fiind nu numai de peste PRUT ci si de peste NISTRU. Pot doar sa-ti spun ca pentru mine, tot ce este ROMANESC este sfant si port asta in sufletul meu ca pe cel mai nepretuit dar de pe lume.


F&B: Ce reprezinta ia romaneasca pentru designerul Valentina Vidrascu? Se numara ea printre alegerile vestimentare ale romancelor?

Ia romaneasca reprezinta piesa cult, piesa capodopera din costumul traditional, piesa cea mai draga mie. Eu consider ca toate romancele ar trebui sa aiba in garderoba o ie si mai ales ar trebui sa o aprecieze la adevarata ei valoare.

F&B: La prezentarea "Ileana Cosanzeana de lux" ai avut si invitati straini. Cum apreciaza ei ceea ce creezi tu?

Prezentarea a fost organizata sub egida Ambasadei Republicii Moldova in Romania si au fost prezenti invitati din multe tari. Eu stiu foarte bine ca ei apreciaza mai mult decat romanii valorificarea tezaurului national, iar cel mai bun exemplu in acest sens a fost chiar colectia designerului Philippe Guilet prezentata anul trecut cu atat de mare succes.

F&B: Explica-ne ce inseamna pentru tine titlul ales al colectiei "Ileana Cosanzeana de lux".

Prin titlu am vrut sa subliniez sursa de inspiratie si faptul ca iile si rochiile-ii din colectie pot fi purtate oricand ca tinute, cum spunem noi, « de sarbatoare ». Doar si taranii aveau port de lucru si port de sarbatoare. Mi-am dorit ca ia sa fie privita ca o piesa vestimentara deosebita si eleganta, asa cum este ea de fapt, un obiect pretios, de lux.

F&B: Pentru doritori, unde pot fi gasite creatiile tale in Romania?

La showroomul din Bucuresti, str. Gen. Henri Mathias Berthelot nr. 5, ap. 10, cu programare la telefonul: 0751 10 10 60

Foto: Alexandra Pasca

 

 


valentina vidrascu ileana cosanzeana de lux by valentina vidrascu design ia rochii lux design romanesc Philippe Guilet eleganta
 


« Articol precedent: Carmen Secareanu - "Niciodata nu am facut ce voiam sa fac" Articol urmator: Kinga Varga: tricotaje, ingeri si multa incredere »