Editorial Miresele Doinei Levintza Miresele Doinei Levintza
Teatrala, extravaganta, unica. Bine ati venit in universul Levintza !
"Prima rochie de mireasa pe care am realizat-o a fost pentru actrita Ioana Pavelescu, in 1978. Tin minte ca am folosit 40 de metri de panza topita si am brodat toata partea de sus cu dantela foarte veche, iar in talie i-am pus o centura din fir de aur cu o catarama art deco.

In acea perioada deja lucram pentru Fondul Plastic si, in mod surprinzator, nimeni nu dorea sa cumpere rochii de mireasa. Poate si de aceea, cea de a doua clienta a mea a fost o fata foarte tanara, care locuia in Statele Unite. Singura indicatie a venit din partea mamei ei : "vreau ca fata mea sa aiba cea mai frumoasa rochie care se poate realiza". Pentru ea m-am inspirat din perioada elisabethana si am creat o rochie foarte voluminoasa, brodata cu perle si cristale, iar pe guler am aplicat dantela.
Guler cu perle Doina Levintza
Doina Levintza
 Guler de Doina Levintza
De fapt, aceste broderii speciale (amestecuri de dantela, pasmanterie, colaj) a caror realizare dureaza uneori zile intregi, fac parte dintr-un stil pe care l-am impus pe piata de moda romaneasca inca de la inceputul anilor ’80 ... este un stil pe care inca il mai folosesc, din cand in cand, si astazi. Ma bucur ca acest stil a fost preluat si de alti designeri romani, dar imi pare rau cand vad ca este prost executat si folosit in exces.
Rochie de mireasa Doina Levintza
Rochie de mireasa Doina Levintza
Rochia de mireasa necesita un efort si o munca impresionanta de multe ori. Am avut rochii care au fost create si brodate chiar si in doua saptamani. Imi face placere ca femeia care poarta aceasta rochie in, poate, cea mai importanta zi din viata ei, sa aiba un lucru unicat si atent realizat. Poate ca si aceasta obsesie de a investi timp si material in orice rochie de mireasa pe care o realizez a generat un fals mit conform caruia o rochie Levintza costa si 10.000 de euro. Nimic mai fals, de-a lungul timpului am incercat sa pastrez un pret mediu, incepand de la 800 de euro si pana la maximum 1.500 de euro.
Atunci cand creez rochii de mireasa aleg doar alb si crem, mi se par totusi cele mai potrivite nuante... O singura data m-am jucat cu culoarea, in colectia “Horoscop” pe care am prezentat-o in urma cu un an.
Rochie de mireasa Doina Levintza

Rochie de mireasa
Inspiratia? In general, visez cu ochii deschisi. Am o lume a mea, in care imi gasesc toate resursele. Ma poate inspira o stare anume, un vis care poate deveni realitate si strada – cea mai dinamica scena cu personajele ei, pe care nici o dramaturgie din lume nu le poate cuprinde. Ma seduce si ma incanta sansa de a face din costum un teatru al meu, cu actori imaginari, ei capatand prin mine substanta si spirit. Incerc traducerea in costum a starilor, a revelatiilor in legatura cu lumea. Marturisita sau nu, bucuria copilareasca a costumatiei ne insoteste toata viata. Poate si de aceea prefer sa creez mirese-personaje ...”
Fotograf: Marius Baragan
Machiaj: Alexandru Abagiu


Rochie de mireasa Doina Levintza
Rochie de mireasa Doina Levintza
Rochie de mireasa Doina Levintza
Rochie de mireasa Doina Levintza
Rochie de mireasa Doina Levintza
Rochie de mireasa Doina Levintza
 

 


mireasa rochie d emireasa miresele inspiratie creatie clienta design dantela alb crem machoaj alexandru abagiu fotograf baragan
 


« Articol precedent: Mama mea (mai) are stil Articol urmator: Arhitectura, moda, brand - I. Perioada clasica »