Editorial Fashion faces Fashion faces

Andy Warhol a spus candva: "Daca nu stii cine este Patrick McMullan, inseamna ca nu te distrezi suficient" - un citat ramas valabil si astazi si care il face pe fotograful in varsta de 57 de ani sa rada pe sub mustata.

Inca de pe vremea clubului Studio 54, McMullan a fost o prezenta constanta in show-biz, la fel ca si celebritatile pe care le imortaliza.

I-a fotografiat pe cei bogati, frumosi si celebri, pe cei imbracati memorabil si pe cei care patricipau la petreceri cu adevarat decadente, de la petrecerile post-Oscar la cele de la New York Fashion Week.

Aproape simultan cu saptamanile modei, McMullan a publicat "Glamour Girls", o carte cu peste 1400 de fotografii care ilustreaza stralucirea petrecerilor de la Hollywood si energia noptilor new-yorkeze.

De cealalta parte a Atlanticului, clubul de noapte londonez BoomBox impreuna cu Misshapes, un alt club new-yorkez si MAC, faimosul brand de machiaj profesional, au publicat o alta carte de fotografii, plecand de la un principiu asemanator: scena de noapte transforma viata si fetele modei. De-a lungul unei perioade de sase ani, Karl Lagerfeld (in postura de fotograf) si Ryan McGinley au fotografiat portretele celor mai "fashionable" vizitatori care intrau in clubul Misshapes. Trei mii de imagini, atent selectionate, au fost apoi adunate intr-o carte, The BoomBox Book, pentru a reprezenta fuziunea dintre moda si clubbingul din New York.

Publicata de Richard Mortimer, fondatorul clubului BoomBox, aceasta carte este, daca ar fi sa dam crezare criticilor, "o celebrare a unei incredibile miscari culturale care, intr-o maniera cat se poate de neconventionala, uneste muzica, moda si machiajul."

Adevarul este ca atat Misshapes, cat si BoomBox sunt cunoscute, iar muzica si moda intalnite aici nu cunosc limite. Doi dintre designerii britanici, Gareth Pugh si Henry Holland, au fost inspirati de moda directionala a clubului new-yorkez si au folosit diferite elemente ale acesteia in creatiile proprii.
Pe langa portretele unor femei frumoase si a multor fete cunoscute in lumea modei, in fotografiile din clubul Misshapes apar si personalitati creative cum sunt cei de
Coperta cartii BoomBox Book
la The Klaxons, The Horrors, Patrick Wolf, Sienna Miller si M.I.A, iar in cele din BoomBoox apar Paul Flynn, Charlie Porter, Katie Grand, Lauren Cochrane si Hanna Hanra.Fotograful Wolfgang Tillmans a reusit sa imortalizeze, intr-un mod surprinzator, transpiratia si energia de pe ringul de dans, iar Alistair Allan i-a facut pe vizitatorii imbracati fabulos sa para si mai spectaculosi.

Daca Glamour Girls poate fi cumparata de pe amazon.co.uk, BoomBox Book s-a editat in numai 1200 de exemplare si se vinde in exclusivitate pe siteul M.A.C. Cosmetics si in buticurile Dover Street Market in Londra, Collette in Paris, Seven New York in NYC, Side by Side in Tokio si 10 Corso Como in Milano.
Din BoomBox Book
Din BoomBox Book
 

 


fashion fashion faces celebritati celebru vedeta designer moda colectie rochie
 


« Articol precedent: Universuri paralele: Second Life Articol urmator: Operatiunea barza »