Editorial Jurnal de RFW Jurnal de RFW

Incepand de duminica m-am mutat inapoi la Iasi, pentru cea de a 12-a editie a Romanian Fashion Week.

Aceasta vine cumva surprinzator pentru destula lume care i-a cantat mult prea repede prohodul, uitand ca partea nostima a acestei perioade este ca rezista doar cei/acele lucruri care si-au demonstrat nu neaparat valoarea, dar cel putin rezistenta in timp.

Este o editie mai mult decat interesanta pentru ca, pentru prima oara, numarul celor care lucreaza exclusiv on line il egaleaza pe cel al celor care vin din partea revistelor (Elle, The One, Harper's, Tabu, Dialog Textil etc). Acest lucru va face ca evenimentul sa fie reflectat in timp real, atat pe bloguri cat si pe fashionandbeauty (incepand cu 8 seara aici veti putea urmari LIVE prima seara din festival).

Din culise pot spune doar ca Razvan Ciobanu crede ca este timpul "to mind the back", Irina Schrotter este mai mult decat dramatica, Alina Latan revine dupa o pauza foarte lunga cu o colectie pe care s-a amuzat brodand narcise, iar Lena are o problema cu... zefirul.

Tot importanta de notat este invazia de colectii pentru barbati, soi de manechini imberbi la casting, dar si de subiecte... barbatesti. Ceea ce a inceput timid, nu cu mult timp in urma, tot la Iasi, i-a fortat cumva pe designeri sa se ocupe mai indeaproape si de noi, cei care inca cautam disperati alternative la uniformele dubioase existente pe piata.

Si, pentru ca intotdeauna am cautat in moda raspunsurile de care aveam nevoie ca sa inteleg in ce directie mergem, sunt curios care va fi concluzia generala. Asa, la prima vedere, am observat foarte mult negru, dar si foarte multa creativitate.

 

 


Ovidiu Buta Romanian Fashion Week Iasi editia 12 Lena Criveanu Razvan Ciobanu Irina Schrotter designeri romani moda fashionandbeauty.ro
 


« Articol precedent: Costumul viitorului Articol urmator: Cronica unui "festival" »