Editorial Oscar de la Renta Oscar de la Renta, o poveste nobila intr-o lume moderna

“Daca nu te imbraci frumos in fiecare zi, uiti sa o faci. Nu e vorba doar despre ce porti, ci despre cat de frumos alegi sa iti traiesti viata” a declarat Oscar de la Renta intr-un interviu din 2013. Si acum, cand drumul lui s-a sfarsit, putem spune ca a trait cu adevarat frumos.

Nascut in Republica Dominicana acum 82 de ani, de la Renta a parcurs unele dintre cele mai interesante momente ale istoriei moderne. De la educatia primita in Spania si pana la ucenicia facuta la Cristobal Balenciaga, un nume sinonim cu eleganta si cultul pentru frumos, traseul parcurs de Oscar de la Renta reprezinta cu adevarat visul american.

Cu fiecare pas s-a apropiat tot mai mult de aducerea la realitate a visului oricarei femei de a se vedea frumoasa, de a se simti frumoasa si de a invinge proba timpului.

Nume uriase care au marcat istoria s-au declarat indragostite de rochiile lui si mai ales au fost marcate de impactul pe care au reusit sa-l faca atunci cand apareau in lumina reflectoarelor purtand o creatie semnata Oscar de la Renta.

Toate primele doamne ale Americii au stralucit in rochiile casei de la Renta. De la Jacqueline Kennedy, la Nancy Regan si pana la Hillary Clinton, toate au ales in momentele importante ale istoriei sa se simta frumose in rochiile spectaculoase, dar foarte simple, pe care maestrul Oscar de la Renta le-a gandit pentru ele.

Cunoscut drept reteta sigura pentru a aparea pe “Best dressed list” dupa un eveniment de covor rosu, de-a lungul anilor Oscar de la Renta a devenit favoritul vedetelor de la Hollywood.

Amy Adams in Oscar de la Renta Sarah Jessica Parker in rochie Oscar de la Renta

Maiestria de couturier dobandita sub indrumarea lui Cristobal Balenciaga l-a ajutat sa creeze rochiile perfecte, care iti dau sentimentul unicitatii si apartenentei la o casa regala. Tocmai de aceea creatiile lui au fost purtate si de capetele incoronate ale Europei.

Si pentru ca a trait marile schimbari ale societatii moderne, a profitat de toate oportunitatile care i-au iesit in cale. In 1965 apare pentru prima data numele Oscar de la Renta ca semnatura a unei case de moda. Din acest moment povestea de succes a unui brand sinonim cu moda, la cel mai inalt nivel, incepe. In 1993 preia directia artistica a casei Balmain si pana in 2002 conduce doua dintre cele mai puternice branduri din moda de azi.

Amprenta pe care a lasat-o Oscar de la Renta in moda este imposibil de sters. Emotia generata de mii de rochii perfecte si cantitatea de frumusete pe care le-a oferit lumii au devenit reper pentru ce inseamna puterea modei si a imaginatiei.

Toate premiile, distinctiile sau functiile ocupate de-a lungul uneia dintre cele mai lungi si de succes cariere din istoria modei par nesemnificative cand sunt puse in balanta cu milioanele de imagini ale perfectiuni stilistice.

Sursa foto: pinterest.com / popsugar.com

 

 


Oscar de la Renta Cristobal Balenciaga designer moda rochii red carpet
 


« Articol precedent: Cum alegi pantalonii in functie de forma corpului Articol urmator: Otilia Brailoiu noul nume din moda »