Editorial Adrian Oianu © Catalin Opritescu Viata la tara de Adrian Oianu

Joia trecuta m-a sunat o prietena ca sa se asigure ca ne vedem seara „la Oianu”, ca aveam de pus la punct niste detalii pentru un shooting, „Oianu” despre care eu habar n-aveam! Si in general credeti-ma ca sunt destul de informata. Probabil ca FashionandBeauty.ro nu mai reprezinta un mijloc important de comunicare pentru departamentul de PR al designerului, sau poate doar eu am devenit neinteresanta pentru ca nu am relatat de la ultima reprezentatie. Pe vremuri eram sunata intens ca nu cumva sa uit sa vin, si mai aveam si numele scris mare pe un loc in primul rand, dar, cum traim zile de criza, a intrat si imaginea mea intr-o mica criza. Nu-i nimic! Daca tot sar gardurile pe la Londra, cred ca pot sa intru si la noi la Bucuresti pe o poarta, chiar si neinvitata!

Recunosc ca nu am fost niciodata o fana a traditiilor de niciun fel si in niciun domeniu, dar ii apreciez foarte mult pe oamenii care pastreaza traditiile, pe cei care se intorc la ele, si pe cei care incearca sa le promoveze. Adrian Oianu si-a gasit nisa in designul romanesc, nisa care a fost de fapt pornita de Lena Criveanu, si continuata destul de bine de Andra Clitan, doar ca cele doua predecesoare nu au avut parte de o campanie extra agresiva pe aceasta tema, si atunci ideea s-a cam fasait. Oianu in schimb, cu niste sponsori puternici in spate, cu ideea de „romanism” in concept si cu un PR bataios, si-a gasit directia. Si de ce sa te chinui sa iti cauti inspiratie in te miri ce locuri, si sa urmaresti trendurile ca sa faci niste rochitici, sa iti iei cataloage gramada de cool hunting si trend setters, cand poti foarte bine sa fii designerul portului autohton romanesc mai mult sau mai putin reactualizat si reinterpretat? Asta a facut Adrian Oianu si este de apreciat ca a facut-o frumos.

Daca precedenta prezentare a fost facuta la Muzeul de Geologie, dar avand aceeasi tema, reintoarcerea omului modern la traditie, de data aceasta prezentarea a fost foarte bine plasata intr-un spatiu rural, in curtea Muzeului National al Taranului Roman, la „umbra” micutei biserici maramuresene din lemn, cu 3 fete costumate in port popular si cu multe cosuri cu floarea-soarelui si buchete de flori de camp pentru invitati. Nota 10 pentru setting si pentru idee!

Colectia in sine nu a fost foarte stralucita, iar stylingul, care ar fi trebuit sa o ajute, a stricat-o si mai rau. Nu stiu ce colectie a fost in primul rand. Parea de vara. Dar in august? Sau a fost vreo capsula de toamna? Probabil aceste informatii au fost in vreun comunicat de presa sau scria pe invitatie, dar eu n-am primit nici una nici alta.

Rochiile au fost amestecate, iesirile nu au avut unitate, iar pantofii... De unde acei pantofi?? Daca nu ati vrut ajutorul Mihaelei Glavan de exemplu, de ce nu ati pus niste opinci? Erau mult mai bune si chiar exprimau si mai bine ideea de costum traditional. Adrian Oianu este un desiger foarte talentat si un izvor nesecat de idei, dar, din pacate, variatiunile pe aceeasi tema au devenit deja un obicei, iar colectiile sunt mult prea simpliste pentru potentialul lui. Nu mai este suficient doar sa ne ia ochii cu mise en place-ul evenimentului; vrem si haine!

Sper ca data viitoare (cu sau fara invitatie) sa vad ceva mult mai complex si mai deosebit, pentru ca potential exista. Si poate si un stilist prin culise!

Cine: Adrian Oianu
Ce: Prezentare de moda
Cand: 2 august
Unde: Muzeul National Al Taranului Roman
Celebritati pe care te bucuri sa le vezi: Andreea Berecleanu
Celebritati care ti-ai fi dorit sa ajunga: Ministrul Culturii
Best Fashion Moment: Cele 3 fete in costume traditionale
Worst Fashion Moment: stylingul colectiei
Formula pentru un eveniment reusit: colectie + locatie + invitati
Descoperirea serii: unii fosti redactori de reviste glossy sufera de importanta cronica
Hangover Quote: Great wine!
Nota finala: 7,5

 

 


fashion beauty fashion and beauty adrian oianu traditie romanesc port romanesc colectie pantofi cool hunting trend setters sponsori nisa andra clitan lena criveanu romanism pr port popular designer styling stilist
 


« Articol precedent: Gala UAD 2012 – editia a XVIII-a – Licenta Articol urmator: Destinatii pentru o vacanta de lux »