F&BCollections Florin Dobre - The PureSuit of Paul Smith Primavara/Vara 2013

Florin Dobre a prezentat colectia masculina e primavara-vara 2013 - The PureSuit of Paul Smith- intr-o locatie inedita, in subsolul Palatului Stirbei, de pe Calea Victoriei nr.105, un cadru perfect pentru crearea unui univers ce trebuie povestit. Nonconformistul designer a creat de aceasta data 24 de personaje inspirate din actualitatea zilelor noastre, o lume a kitsch-ului, a prostului gust, a nebunilor, a betivilor, a desfranatilor, si a oportunistilor. Pentru ca, asa cum spunea Ioan Gavrila Ogoranu: "Regimurile se schimba, profitorii nu".Sursa de inspiratie pentru stilizarea colectiei a constituit-o filmul “Undeva la Palilula", in regia maestrului Silviu Purcarete. Desi in film Palilula este prezentat ca un spatiu imaginar, un orasel fantoma, pierdut in mijlocul campiei valahe, realitatea societatii romanesti, lipsita de repere si valori autentice este, din pacate, una cat se poate de actuala.

Coloana sonora, interpretata ireprosabil de cvartetul format din studente ale Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, a introdus publicul in universul de poveste creat de Florin Dobre. Elementele cheie ale colectiei au fost costumul clasic masculin, realizat in maniera proprie, si imprimeurile florale, prezente atat pe camasi, cat si pe incaltaminte. Florin Dobre a ales sa isi insufleteasca colectia cu imprimeurile florale care au consacrat brandul Paul Smith, dorind sa faca o paralela intre stilul sau si cel al designerului britanic. Linia de croi a colectiei "The PureSuit of Paul Smith" este perfectionata si o continua pe cea care l-a consacrat, cu sacouri cambrate, ce contureaza talia celor care le poarta, si pantaloni slim, nelipsiti din colectiile sale.

Tinutele au fost accesorizate cu articole vintage: cravase, biciuri din piele, ochelari de aviator, manusi de box, dar si cu accesoriile semnate chiar de catre designer sau cu cele realizate de Ioana Bodale, absolventa a Universitatii de Arte "George Enescu" din Iasi. Un alt artist care si-a pus amprenta pe unul dintre accesoriile colectiei este George Bodocan, desenator roman, colaborator al Institutului Cultural Roman din Paris, nominalizat la premiul ICART 2012.

Personaje variate, de la"doctorul nebun", "pugilistul invinetit","narcisistul","perversul","sado-masochistul", "gemenele sincronizate" si pana la"betivul bine dispus","secreatrul de partid proaspat casatorit" sau "Rambo", au cucerit publicul, starnind aplauze inca de la aparitia lor pe podium.

Coafura modelelor, realizata cu maiestrie de Peter Dawson Brooks, hairstylistul cu o experienta de peste 25 de ani in domeniul infrumusetarii si Art Directorul Gett’s, a completat perfect stylingul.

Machiajul teatral a purtat semnatura Simonei Niculae, specialist in efecte speciale si bodypainting, si a dat savoare, a insufletit personajele, contribuind decisiv la stilizarea lor.

 

 

 


« Colectia precedenta: Twenty(2)too - New Music for Old Boys Colectia urmatoare: Jolidon Swimwear 2012 »