F&BNews  Scatola Limited Edition 16 ani Casa Frumoasa

Casa Frumoasa a aniversat 16 ani de activitate in domeniu si pentru acest eveniment i-a avut ca invitati speciali pe Andrea Santoni - fondatorul legendarului brand de pantofi Santoni, un nume de referinta in manufactura italiana din domeniul incaltamintei artizanale de lux - si Gregor Thissen - Scabal CEO-ul si proprietarul celui mai mare producator de stofe exclusiviste din lume.

Pentru prima data la Bucuresti, artizanul ce l-a insotit pe Andrea Santoni a sustinut o prezentare live a minutiosului proces de realizare a renumitilor pantofi Limited Edition si a explicat numai trei etape din cele necesare constituirii integrale a unei perechi, executate manual pe masura clientului. Acesta a punctat de ce un pantof Santoni este unic prin imbinarea aspectului estetic cu cel functional, prin garantari calitatii "Made in Italy", specificand etapele si materialele utilizate precum pielea de cea mai buna calitate, colorata natural, taiata si cusuta manual imbinata cu mestesugul si priceperea unor artizani care si-au definitivat metoda in decenii de munca, rezultatul fiind de fiecare data o adevarata capodopera, un "object d’art" unde perfectiunea a dictat intotdeauna regulile.

O tehnica traditionala in arta manufacturarii pantofilor barbatesti, Limited Edition este linia care imbina manualitatea cu detaliile personalizate, cele opt stiluri diferite, bazate pe trei calapoade lucrate manual, talpa alcatuita din trei straturi, folosind cea mai fina piele, precum vital sau aligator chiar si pentru brant dar si colorarea manuala a pantofilor astfel incat fiecare pereche poarta o culoare unica - o caracteristica inconfundabila Santoni. Fiecare pantof este executat manual de catre artizani care si-au consacrat, cu pasiune, aceeasi grija in fiecare zi si care acorda o atentie egala fiecarei etape de la creearea calapodului, a modelului, continuand pana la lustruire si inspectia aprofundata de la final. Procedeul poate sa dureze pana la patruzeci de ore si peste doua sute de operatiuni, iar fiecare etapa este realizata numai in cazul in care maestrul pantofar considera pasul anterior ca a fost realizat perfect indiferent de timpul alocat. Eleganta detaliului incorporeaza echilibrul de forma, continut si confort.

Croitoria de lux la comanda este un spatiu inchis neinitiatilor. Numai cine stie sa aprecieze arta la adevarata ei valoare intelege conceptul Casa Frumoasa si implicit brandurile high end "made-to-measure" si "ready-to-wear" prezente aici: Scabal, Brioni, Santoni, Loro Piana, Salvatore Ferragamo, Elie Saab, Jacob Cohen, Alberta Ferretti, Blumarine, Diane von Fürstenberg sau Missoni cucerind atat targetul masculin, cat si cel feminin. Invitatii au fost intampinati cu sampanie si caviar, intr-o locatia exclusivista, situata in inima capitalei, sinonima cu eleganta si bunul gust, unica in Romania si printre putinele de acest gen din Europa.

 

 


fashion beauty fashion and beauty Casa Frumoasa Andrea Santoni lux Gregor Thissen - Scabal scabal pantofi arta croitoria de lux
 


« Articol precedent: 20 de ani de Aubade aniversati in Romania Articol urmator: Hedi Slimane sau Raf Simons? »