F&BNews dor de dobrogea Aylin Cadir marturiseste dorul sau de copilaria din Dobrogea

Aylin Cadir, cantareata de jazz cu origini turcesti, s-a alaturat campaniei Dor de romanesc pentru a promova cu mandrie Dobrogea copilariei ei. In fiecare saptamana, proiectul international initiat de brandul Iutta alege o noua ambasadoare pentru a reprezenta simbolic cele 10 regiuni geografice ale tarii. Dupa aproximativ 50 de zile de la lansarea platformei www.dorderomanesc.ro, peste 300 de romani din toate colturile lumii si-au declarat dorurile online, avand sansa de a castiga marele premiu oferit de organizatori: geanta de voiaj ”Dor calator” creata special cu aceasta ocazie si un tur ghidat al tarii de 10 zile.

Tanara cantareata si actrita Aylin Cadir s-a bucurat de copilarie intr-un sat cu traditii protejat de UNESCO, nu departe de Constanta, numit Fantana Mare: ”Mi-e dor de cuptorul de paine din curtea bunicii, unde imi pregatea tot felul de bunatati. Cand ma gandesc la Dobrogea, ma gandesc la copilaria mea, la cismeaua si la turcii din satul Baspinar.”, povesteste aceasta.

Spotul video al Dorului de Dobrogea:


Productie video: Pink Stripe Group / Muzica: Maria Chifu (voce) si Radu Valcu (chitara).

Cele 10 ambasadoare alese pentru cele 10 regiuni ale tarii sunt femei cu valori inradacinate, ce poarta in suflet meleagurile natale si imbina traditia cu modernitatea. Astfel, fiecarei regiuni si reprezentante li se va dedica cate o saptamana plina de povesti si doruri.

Campania „Dor de romanesc” a pornit nu intamplator cu Ambasadoarea Olteniei, Eglantina Becheru, o artista de o eleganta innascuta, care aduce cu ea de pe meleagurile gorjene ceva din maretia creatoare a lui Brancusi. Oltenia a fost urmata de Basarabia-sora, care a avut-o in centru pe jurnalista si producatoarea Nata Albot, organizatoarea numeroaselor festivaluri ce au ca obiectiv comun promovarea traditiilor romanesti in Republica Moldova. De curand, proiectul a celebrat Maramuresul prin intermediul ambasadoarei Paula Seling, ce canta cu vocea sa duioasa dorul si dragostea de locurile natale si regiunea Muntenia prin vedeta TV, Iuliana Tudor, ce alina dorurile romanilor de casa cu fiecare emisiune pe care o realizeaza. Adela Parvu, jurnalist si blogger de design interior, a adus creativitatea, armonia si pofta ei de viata ca Ambasador al indragitei Transilvania iar Ana Morodan, fashion blogger de renume in peisajul romanesc, isi exprima dorul ca Ambasadoare a Crisanei prin alegerile vestimentare mereu inspirate si inovative.

Nicoleta Chirica, fondator si designer Iutta declara: ”Pentru aceasta campanie am colaborat cu femei ce au o energie extraordinara, care ne inspira prin pasiunile si proiectele lor. Povestile lor de dor sunt foarte diverse dar in acelasi timp, sunt unite de un numitor comun: dragostea pentru ceea ce inseamna romanesc. Atat dorurile lor, cat si ale participantilor la campania online, vor fi sintetizate intr-o creatie ce se va contura la final de proiect, numita Dor calator.”

Cateva dintre dorurile impartasite de participantii campaniei pana acum:
• „Mi-e dor de boem, de artistii care iti fac inima sa danseze in parfumul salcamilor de altadata! Mi-e dor de atmosfera din povestile bunicilor si pozele vechi cu orasul meu - tramvaiul, calestile, ceainariile boeme, abundenta, moda acelor ani. Mi-e dor de frumos in toate!” Iulia, Muntenia
• ”Mi-e dor de serile copilariei la bunica, de mirosul de iarba proaspata si taraitul greierilor. De parfumul teilor batrani de la poarta. De inventivitatea cu care noi, copiii, incercam sa descoperim lumea si sa ne luam la intrecere in intrebari mestesugite.” Claudia, Oltenia
• ”Dor de Chisinau toamna, cand se imbraca de sarbatoare pentru ziua orasului, cu miros de must si frunze uscate, de castanii ce strajuiesc de o parte si de alta bulevardele lui. ” Andreea, Basarabia

Pe www.dorderomanesc.ro afli mai multe detalii despre campanie, poti citi multe povesti autentice din toate zonele geografice ale Romaniei si Basarabiei si iti poti impartasi dorul.

Care e dorul tau?

 

 


Aylin Cadir dor dor de romanesc camoania dor de romanesc ambasadoare dobrogea
 


« Articol precedent: Colectia POIS MOI de Roberto Coin e in KULTHO Dorobanti Articol urmator: Vedetele au fost la avanpremiera Hunger Games »