F&BNews Wagner Arte Azi Wagner Arte lanseaza Colectia de Portelanuri 2015

"Despre albastru, pauni si alte culori" este noua colectie din portelan nobil, pe care atelierul de portelanuri pictate manual Wagner Arte o lanseaza azi cu ocazia sezonului 2014 – 2015, la Marriott, in cadrul unei petreceri private.

Este o colectie de obiecte functionale, dedicata servirii ceaiului si a mesei, cu un decor insolit, plin de culoare.

Tema predominanta este cea a paunului albastru. Albastrul domina cromatica intregii colectii si este parte din poveste. In contra-balans apar, desigur, culorile complementare albastrului, precum orange-ul galbui al portocalelor si lamailor parguite, si ele prezente in decor. Povestea este intregita si explicata in cuvinte, chiar acolo, pe suprafata fina a portelanului, prin citate din mari pictori si scriitori care ne spun cum au vazut ei lumea si au inteles viata prin culoare: Paul Klee, Kandinsky, Van Gogh sau Goethe.

paunul Wagner ArteNoutatea colectiei vine din prospetimea si finetea desenului Anei Wagner asociate cu grafismul cuvantului scris de mana si cromatica vie, atipica atelierului de creatie Wagner. Decorul este imbogatit cu tuse din aur pur, aplicate prin pictura manuala.

Artista Ana Wagner dezvaluie sursa de inspiratie a noii colectii: “Aceasta colectie s-a nascut in Croatia, pe malul marii, acolo unde am gasit pe o insula foarte mica, intr-o frumoasa gradina, in deplina pace, paunul. Albastrul paunului, albastrul marii, albastrul cerului, albastrul meu favorit, toate le-am adus cu mine in atelier si pe portelan. Colette ne spune ca exista cunoscatori de albastru, asa cum exista si cunoscatori de vinuri. Kandinsky ne spune: “Orange is red brought nearer to humanity by yellow”. De fapt, aceasta colectie de portelanuri decorate manual, cu daruire si bucurie, este un soi de omagiu adus culorilor ce ne incanta viata si sufletul mereu, la orice pas. Trebuie doar sa fim atenti si sa privim in jurul nostru. Totul este culoare.”

Toate colectiile de obiecte si bijuterii stau sub conceptul si design-ul Anei Wagner. Decorul este realizat in tehnicile picturii manuale si de imprimerie-decalcomanie, innobilate cu aur si platina, in atelierul de creatie Wagner – Bucuresti, alaturi de pictorii colaboratori ai atelierului.

Fiecare piesa ce poarta marca Wagner Arte sau semnatura Anei Wagner reprezinta o lucrare de arta miniaturala, piesa-unicat lucrata cu extrema minutiozitate si pasiune. Lucrarile Wagner reprezinta arta pura ce poate fi transmisa din generatie in generatie.

Obiectele noii colectii se gasesc, incepand cu 20 octombrie 2014, la Wagner Maison de la Porcelaine din Cotroceni, str. Dr. Staicovici 19. Comenzile speciale si personalizarile dupa dorinta clientului se fac la numerele de telefon 0728306619 sau 0214110124.

 

 


Wagner Arte colectia de portelanuri colectie portelan portelan pictat manual paun Despre albastru pauni si alte culori
 


« Articol precedent: Fashion meets tech la Hotspot Fashion in 30 octombrie Articol urmator: Cum a fost la Iasi Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs? »