F&BNews Mumbai, tatuaje, Stockholm, parfum, BYREDO Mumbai, tatuaje, Stockholm, parfum, BYREDO

Un artist cu gusturi si origine eclectica, Ben Gorham a creat o noua colectie de parfumuri, alaturi de renumitii parfumieri: Olivia Giacobetti, Jerome Epinette si Michel Almairac. Fascinat de lumea parfumurilor si de efectul ei asupra amintirilor si impresiilor adunate in viata Ben Gorham a lansat parfumul BYREDO. "Cu BYREDO vreau sa comunic experienta proprie, sa contribui la o imagine colectiva a timpului si a locurilor. Si mai cred, in acelasi timp, si intr-o abordare moderna a parfumului fara sa renunti la vechile practici. Chiar daca toata lumea tinde spre asta, sa combine noul cu vechiul, eu cred ca unicitatea este garantata de experienta personala” spune Gorham.
Colectionar de tatuaje pe propriul corp, Ben Gorham e un designer neobisnuit de parfumuri; cu un tata suedez, o mama crescuta langa Mumbai, el a avut o copilarie impartita intre Suedia si Canada. Cu diploma de la Stockholm Art School si cativa ani buni petrecuti jucand baschet profesionist Ben Gorham e chiar modest.
BYREDO este prescurtarea expresiei “by redolence”, adica ceea ce evoca amintiri, stari si emotii prin miros. Numele reuneste cinci parfumuri, disponibile numai pe rafturile celor mai prestigioase magazine din lume: Barneys - New York, Colette - Paris, Skins Cosmetics - Amsterdam si Les Senteurs - Londra. Al saselea parfum a debutat in aceasta saptamana la Colette - Paris. Iar din luna aprilie va putea fi gasit si la Madison Perfumery, in cele doua locatii din Str. G-ral Berthelot 5 si Piata Dorobanti 6 din Bucuresti. Fantastic Man

Gypsy Water este o apa boema si delicata in care vagabondajul devine suav pe carari intortocheate presarate cu miresme lemnoase si orientale. O armonie de bergamot, ienupar, radacina de iris, ambra, piper si lemn de santal, toate pe un pat de cetina de brad.

Green este un strigat verde in mijlocul primaverii, inspirat de apa de colonie favorita a tatalui lui Ben in anii ‘70. Asociaza note crude de petitgrain si caprifoi, salvie si frunze de violete, tonka si mosc delicat.

Pulp este esenta insasi a fructului suculent care innebuneste copiii, fructul interzis de consistenta pulpei de smochin si aroma de mar rosu. Proaspat, verde si dulce, te ameteste cu deliciile sale de mure, floare de piersic si praline gurmande.

Chembur este spiritul pagan al Mumbai-ului invaluit in rotocoale de tamaie si fum. Lemnos si picant, armonizeaza note de lamaie, ghimbir, nucsoara, ambra si mosc.

Rose Noir este metafora trandafirului fara sex: "Mi-am dorit mereu un trandafir negru, intens si cu un caracter animalic”. O armonie chypre florala in care se asociaza grapefruit, frezia, trandafir de Damasc, licheni si mosc.

Fantastic Man s-a nascut din colaborarea cu revista olandeza omonima, "A gentleman's style magazine". Parfumul creat in stilul "eau de cologne" are trei tati: Ben Gorham, designerul Jop Van Bennekom si jurnalistul Gert Jonkers. Este o armonie de bergamot, anason, cardamom, tamaie, levantica, vetiver, licheni si patciuli.

Gypsy Water, Green
Chembur, Pulp
Rose Noir
 

 


mumbai tatuaje stockholm parfum biredo colectie designer Ben Gorham parfumier linie Gypsy Water pulp
 


« Articol precedent: Scarlett Johansson se transforma in "Marylin Monroe" pentru Dolce&Gabbana Articol urmator: Shu Uemura introduce pigmentul roz-hibrid in colectia Rouge Unlimited Pink »