F&BNews Diane Pernet si Madeleine Florescu Cum a fost la UNSCENT 2014?

La sfarsitul saptamanii trecute, Bucurestiul a gazduit evenimentul UNSCENT, cea mai mare expozitie de arta parfumata desfasurata vreodata in Romania. Opt maestri parfumieri si opt artisti plastici de anvergura internationala au creat Love Magic Potions – un concept original, realizat in exclusivitate pentru UNSCENT 2014, prin care fiecarei fatete a iubirii i s-au alocat atribute parfumate, instalatii si lucrari de arta grafica.

MADISON absolute beauty a oferit vizitatorilor o calatorie imaginara in jurul acestui enigmatic si etern subiect – iubirea. Cele opt potiuni magice vor putea ramane in atentia vizitatorilor numai virtual, dat fiind ca nu vor fi comercializate vreodata si nici nu mai fi reproduse. Aceasta calatorie olfactiv-vizuala a fost completata de un itinerariu literar conceput de autorul Giuseppe Santonocito.

Cei peste 500 de vizitatori ai manifestarii gazduite de Sala de Marmura a Casei Presei au putut admira expozeurile mai multor branduri de nisa precum Acqua di Stresa, Agonist, Boadicea The Victorious, EIGHT&BOB, Blood Concept, Roads, soOud si, nu in ultimul rand, creatiile unui brand nou lansat: Diane Pernet Paris. Colectia include patru parfumuri prin care celebrul critic de moda si video-jurnalist Diane Pernet a abordat universul parfumurilor de nisa si a transpus fascinanta sa identitate stilistica. Toate aceste parfumuri sunt disponibile la magazinul MADISON absolute beauty.

Geneza liniei concepute pentru Diane Pernet a durat doi ani, din momentul zero marcat de intalnirea inopinata dintre Diane si Celso Fadelli, CEO Intertrade Group, si pana a putea fi finisata si prezentata in fata iubitorilor de moda si arome. Fiecare dintre miresmele unice capteaza un aspect intim al personalitatii acestei iconice femei, imortalizandu-i si incapsulandu-i gusturile in moda si parfum in sticlute negre, suple, lucrate cu rafinament. Designul elegant al sticlei este desavarsit prin prezenta unui simbol iconic: paianjenul, creat special pentru Diane de catre bijutierul Mario Salvucci.


PARFUMURILE DIANE PERNET PARIS
TO BE HONEST evoca experienta descoperirii unui templu antic in mijlocul unei paduri. Aroma de lemn si verdele frunzelor patrund in interior, lumanarile ard mocnit, lumina tremura tainic. Adierea de tamaie persista deasupra altarului, ca si cum ardoarea credintei inca vibreaza… Tot cadrul acestei scenografii olfactive e desenat cu note de smirna, piper negru, lemn de cedru, patchouli, vetiver si chihlimbar.

WANTED este o reminiscenta a unei gradini orientale peste care se asterne ceata. Salbatic si crescut din abundenta, muschiul se agata de statuile de piatra ascunse de arbusti si de copacii nodurosi. Explozii de arome exotice sunt reliefate de un abur usor, in care se disting note de cuisoare, ienupar, nucsoara, piele cu un usor miros de mosc.

IN PURSUIT OF MAGIC induce senzatia ca ai patruns intr-o lume paralela, dar familiara. Plutind deasupra unui templu din varful dealului, timpul pare ca a stat in loc. Aerul proaspat impregnat de adieri citrice invioreaza, incita si purifica acest tablou olfactiv intepator, curat, intens.
SHADED evoca baia nocturna in mare: sarea de pe piele, mirosul ei subtil si senzatia aproape ilicita, ca si cand ai astepta o noua intalnire cu un iubit secret. Mangaiat de ceata oceanului, fiecare sentiment este invaluit de un nor intens de vetiver si inconjurat de atingerea profunda a moscului si a lemnului gaiac.

O alta descoperire senzoriala pentru vizitatorii expozitiei a prilejuita de brandul AGONIST, prezent prin chiar fondatorii sai ce au prezentat noul parfum N10 WHITE OUD. Acesta reprezinta o abordare in cheie nordica a multi-cunoscutului „oudh”, o rasina atat de pretioasa incat depaseste pretul aurului in greutate comparata. Departe de a fi un parfum tipic oriental, esenta include ingrediente exotice precum ylang-ylang, paciuli, boabe de tonka si cypriol, alchimizate cu un acord de mosc alb, suav, catifelat asemenea unui sal din matase imaculata. Acest al zecelea parfum marcheaza si aniversarea unui deceniu de existenta a brandului AGONIST.

 

 


UNSCENT 2014 parfumuri expozitie arta MADISON absolute beauty
 


« Articol precedent: Ovidiu Buta aduce luxul britanic in Cluj! Articol urmator: Colectia POIS MOI de Roberto Coin e in KULTHO Dorobanti »