F&BNews Dorin Negrau Dorin Negrau din nou la New York Fashion Week

Dorin Negrau este singurul designer roman prezent pentru al doilea an consecutiv la Saptamana Modei de la New York, aflata in plina desfasurare. Colectia Dorin Negrau toamna-iarna 2015 intitulata "Brides'S - the story continues" va fi prezentata publicului de peste ocean in aceeasi zi cu cea a celebrilor designeri Ralph Laurent, Calvin Klein, Mark Jacobs, mai precis, pe 19 februarie. Cea mai noua colectie a designerului Dorin Negrau este inspirata din portul traditional romanesc din Transilvania.

“Cu ocazia acestui eveniment am primit si solicitarea reprezentantilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenti la show-ul nostru, in vederea participarii, respectiv selectarii unor piese din colectia noastra pentru o expozitie viitoare din cadrul Metropolitan Museum”, spune Negrau.

dorin-negrau-nyfw

Colectia "Brides'S - the story continues" readuce in atentie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui, unde a avut castelul Dracula, si unde tehnica broderiilor a fost mostenita de la strabunii locului, care le realizau pentru insusi temutul vampir in semn de temere si jale, broderii care s-au pefectionat in timp si au devenit emblematice pentru acea zona din Romania.

Dorin Negrau, prin collectia "Brides'S - the story continues!", atrage atentia asupra diferentelor contrastante dintre costumele oamenilor de rand care le brodau si luxul fara de margini plin de senzualitate si romantism al domnitelor acelor vremuri, tinute captive in castelele de piatra ale Domnitorului Vlad Tepes.

program NYFW

 

 


Dorin Negrau designer New York Fashion Week fashion week new york colectie
 


« Articol precedent: Kanye West si adidas Originals lanseaza colectia YEEZY SEASON 1 Articol urmator: Alice Goidea va reprezenta Romania la Celebrity Connected »