F&BNews Hermes castiga lupta impotriva produselor contrafacute Hermes castiga lupta impotriva produselor contrafacute

Compania franceza de lux Hermes a dezvaluit ca politia din Franta a descoperit o retea de persoane care produc genti false Hermes. Ca urmare a acestor investigatii, mai multe persoane angajate la Hermes au fost concediate, dar nu se stie daca acestea se numara printre cele 12 persoane arestate in cursul acestei saptamani.

"Acesta operatiune inchide investigatia pe care am derulat-o de-a lungul unui an in urma plangerii facute de catre compania Hermes si potrivit careia existau indicii in interiorul companiei despre persoane implicate in acest caz. Hermes este acum satisfacuta de eficienta colaborarii si doreste sa continuea lupta impotriva produselor contrafacute. Aceasta actiune spune stop procesului de contrafacere in derulare" a declarat procurorul acestui caz pentru WWD.com.

Se crede ca gentile produse in Franta erau vandute printr-o retea in Europa, USA si Asia si ca pana acum s-au vandut produse in valoare de 18 milioane de dolari.

Atat Hermes cat si Burberry au castigat fiecare in instanta suma de 100 de milioane de dolari, ca urmare a deciziei luate de catre Curtea de Justitie din Manhattan, privitor la produsele contrafacute si vandute ilegal in China. Curtea de Justitie din Manhattan le-a cerut celor 34 de website care vindeau imitatii Hermes sa plateasca companiei o compensatie de 100 millioane de dolari. Iar in prezent "80% din obiectele vandute pe internet sub numele Hermes sunt false" adauga Patrick Thomas, CEO Hermes

Pentru a sustine demersul Hermes impotriva produselor contrafacute asociatia franceza a produselor de lux Comitè Colbert a lansat o campanie care le reaminteste consumatorilor sa nu incurajeze vanzarea de produse contrafacute: "Buy a fake Cartier, get a genuine criminal record", "Real ladies don't like fake."

 

 


fashion beauty hermes lux contrafacute patrick thomas genti false persoane arestate companie pierderi milioane dolari internet website
 


« Articol precedent: Pas Du Tout by Madalina Dorobantu Articol urmator: Lectia despre diamante si colectiile de bijuterii Frieden »