F&BNews Lansarea FILL IN THE BLANK by Anca Miron Lansarea FILL IN THE BLANK by Anca Miron

Anca Miron a prezentat saptamana trecuta colectia FILL IN THE BLANK, un proiect conceptual ce propune rochii similare unei foi albe de hartie, pe care o poti personaliza in functie de starea si atitudinea ta, printr-un proiect de fotografie inscenata.

Mesajul colectiei FILL IN THE BLANK a fost expus pe parcursul a patru scene dezvoltate prin diferite forme de exprimare: o colectie vestimentara, coregrafie, muzica, scenografie, machiaj, toate suprinse intr-un set de fotografii inscenate, ce vor fi disponibile in curand pe site-ul Ancai Miron si al sustinatorilor acestui demers creativ. Colectia pret-a-porter vrea sa stearga linia dintre casual, sport si elegant, dintre kitch si glamour, dintre trenduri, dintre ce am acceptat deja ca exista si ce poate sa existe. Aceeasi rochie poate fi lunga sau scurta, din 2 miscari poate fi transformata in vesta sau salopeta. In functie de accesorii, capata o nota eleganta, casual sau sport. Una din piesele colectiei este Rochia Status, o rochie-canal de socializare, prin care iti poti comunica mesajele, status-urile, protestele, ideile tale. Le poti scrie cu un simplu creion, si apoi le poti spala, avand o rochie alba din nou…asta pana cand gasesti altceva de spus celorlalti! Este un altfel de canal de socialize, unul mai direct si mai personal, care vrea sa apropie mai mult oamenii.

Mesajul propus de colectie e sustinut si de cei din miscarea artistica Fluxus, inceputa in anii '60, contemporana inca cu noi: ideea ca orice om este creativ, oricine este un artist prin simpla lui decizie de a actiona intr-un fel sau altul. Atitudinea este o forma de arta si la fel modul in care folosesti realitatea din jurul tau. Felul cum alegi sa combini piesele colectiei, care initial sunt simple forme geometrice, sa le mulezi sau nu pe corp si deci pe situatie, este modul cum alegi sa te exprimi.

Si alti designeri au creat si creeaza inca haine multifunctionale sau modulare, designeri care s-au declarat anti-fashion in acest sens, netinand cont de trenduri si aflandu-se intre arta si moda. Iar in colectia FILL IN THE BLANK acest concept a trecut prin filtrul Ancai, pentru ca mai multi oameni sa il inteleaga.

Dar asta nu inseamna ca acest concept inovator trebuie sa se opreasca la o scena sau la o mana de oameni care sa le poarte. Prin colectia FILL IN THE BLANK imi doresc pur si simplu ca acest concept sa fie continuat si trecut prin filtrul Ancai Miron pentru ca mai multi oameni sa il inteleaga.

Accesorii: Roxana Davidescu
Incaltaminte: Mihaela Glavan
Foto: Andrei Ivan
Video: Marta Popescu
Scenografie: Irina Moscu
Coregrafie: Irina Moscu si Anca Miron
Make-up artist: Diana Ionescu
Hair stilist: Sonia Marin
Muzica: Batz (Rotopercutor)
Modele: Andreea Raducu, Meg Wi, Madallina, Eliza Magureanu
PR: Andreea Gheorghe (Forward ID)
Vinuri: Gramma Wines
Sprijin: ROD Carturesti
 

 


Anca Miron colectie fill in the blank designer design casual sport elegant kitch glamour arta forme geometrice colectia colectia FILL IN THE BLANK concept
 


« Articol precedent: The Florist - Kristina Dragomir S/S 2012 Articol urmator: Ana Wagner - Focus Designer la AUTOR 7 »