F&BNews O noua colaborare Vuitton - Kusama O noua colaborare Vuitton - Kusama

Brandul de lux Louis Vuitton si designerul Yavoi Kusama vor incepe o colaborare pentru o colectie care va fi lansata in doua etape: in iulie si octombrie 2012. Brandul francez a lucrat pentru prima data cu artista japoneza in luna februaruie, atunci cand i-a oferit acesteia sprijin financiar in realizarea unei colectii retrospective. " Energia pe care o transmite Yavoi este infinita. Cred ca acesta este lucrul pe care il admir si asa ii raspund, prin aceasta colaborare" a declarat directorul de creatie Louis Vuitton, Marc Jacobs.
Colectia se va baza pe petele suprarealiste pe care le realizeaza Kusama si care vor aparea pe fuste, topuri, leggins si genti. Jacobs a cunoscut-o pe Kusama, care este acum in varsta de 83 de ani si locuieste voluntar intr-un institut psihiatric, in anul 2006, la studioul ei din Tokyo.
"Louis Vuitton are fani si outlet-uri in lumea intreaga si sper si ma astept ca acesta colaborare sa aduca creativitatea Kusamei in fata unui nou public si anume publicul Louis Vuitton. Acest proiect continua ceva ce a inceput demult si anume ideea de arta si colaborare cu artistii. Pentru multi oameni, care nu viziteaza galerii de arta sau poate nu stiu cine este Kusama, va fi ceva nou, inedit, apreciat prin ochii Louis Vuitton" a mai declarat Marc Jacobs.
Brandul francez a mai colaborat cu Steven Sprouse in 2001 si Takashi Murakami in 2002.
 

 


Louis Vuitton colaborare brand de lux lux Yavoi Kusama Marc Jacobs fuste topuri leggins genti artistii creatie arta fashion news
 


« Articol precedent: Noua Material Girl Articol urmator: F&B Brief: Angelina Jolie lanseaza o colectie de bijuterii/ Versace cauta investitori / Galeriile Lafayette se extend international? »