F&BNews PATZAIKIN 2014 Premiera: PATZAIKIN prezinta colectia 2014 la Viena

Brandul PATZAIKIN prezinta in premiera, la Viena, colectia 2014, semnata de designerul Olah Gyarfas, in cadrul Festivalului de moda si fotografie de la Muzeul MAK.

Colectia PATZAIKIN 2014, semnata de Olah Gyarfas, este conceputa ca un laborator-deschis in care designerul cauta noi posibilitati de a exprima jocul cu diferitele forme, pattern-uri, obiecte gasite sau tehnici de lucru manual intalnite in cele mai variate situatii ale vietii. Revizitata de ochiul curios si atent al designerului, simplitatea lucrurilor din preajma este “reciclata” in forme si materiale noi, printr-un proces care conduce la ideea de reconectarea fireasca a oamenilor la natura.

Ca intr-o cercetare de laborator, Olah Gyarfas supune materialele si culorile unor experimente de separare si fuziune. Materialele textile devin adevarate obiecte de observatie: detaliile sunt augmentate, taieturile sunt hiperdimensionate, iar texturile extrase sunt transformate in pattern-uri iconice. Gama de culori este restransa pana la esenta pentru a se intretese in mod natural cu noua interpretare a materialelor. Tocmai de aceea, aproape toate articolele colectiei masculine sunt concepute initial ca piese albe, suprafete simple peste care se suprapun, ulterior, straturi multiple, unele abia perceptibile. Colectia dobandeste astfel o taietura sculpturala si austera, intr-o cromatica minimalista, in acord cu simplitatea si naturaletea devenite semnatura distincta a brandul PATZAIKIN.

Colectia PATZAIKIN 2014 marcheaza colaborarea cu fabrica romaneasca de tesaturi din in, canepa si bumbac PRODIN, furnizor al materialelor pentru toate articolele de vestimentatie. De asemenea, cu aceasta ocazie debuteaza si colaborarea cu brandul MUSETTE, producator roman de accesorii de lux recunoscut la nivel mondial. Pentru intreaga colectie 2014, accesoriile (incaltaminte si genti) poarta semnatura MUSETTE.

 

 


PATZAIKIN 2014 colectia PATZAIKIN Olah Gyarfas Muzeul MAK Viena fashionandbeauty
 


« Articol precedent: S-a lansat colectia - Gradina dintre ape - de Stefan Caltia si Ana Wagner Articol urmator: Linari a ajuns in Romania »