F&BNews Rochia lui Dorothy, scoasa la licitatie! Rochia lui Dorothy, scoasa la licitatie!

Rochia de culoare albastra pe care a purtat-o Judy Garland, cea care a interpretat-o pe Dorothy in filmul "Vrajitorul din Oz" va fi scoasa la licitatie pentru o suma estimata la 500 000 de dolari. Doar 10 versiuni ale rochiei au fost realizate pentru acest film, iar cea scoasa la licitatie este printre putinele care s-au pastrat intacte de-a lungul timpului.

Licitatia face parte din seria de evenimente Icons and Idols 2012: Hollywood, iar rochia lui Dorothy face parte din cele 800 de obiecte care urmeaza a fi licitate. Cu ocazia celebrarii a 50 de ani de la moartea lui Marylin Monroe, vor fi scoase la licitatie obiecte care au apartinut acesteia, printre care si o copie a ultimului ei Testament din 1961. Alte obiecte scoase la licitatie sunt: rochia purtata de Julie Andrews (Maria) in filmul "The Sound of Music", costumul James Bond purtat de Pierce Brosnan si costumul purtat de Angelina Jolie in "Girl Interrupted".

Alta rochie purtat de Judy in film este expusa la muzeul Victoria and Albert Museum's Hollywood Costume Exhibition din Londra, incepand cu 20 octombrie 2012, alaturi de pantofii renumiti pe care Dorothy i-a purtat in film. Toate aceste obiecte vor fi expuse intre 5 si 9 noiembrie la Julien's Auction, urmand ca licitatia sa aiba loc pe data de 9 noiembrie la Los Angeles.

 

 


fashion bbeauty fashionandbeauty rochie rochia albastra judy garland dorothy licitatie icons idols 2012 hollywood celebritati marylin monroe julie andews james bond angelina jolie
 


« Articol precedent: Probleme in paradisul Burberry? Articol urmator: F&B Brief: Alexandru Maftei il incalta pe "tarul Rusiei"/ Zara cauta spatii stradale/ Moda, dictata de la Paris »