Models Irina Rocks Beauty Irina Rocks Beauty

Ochi mari, expresivi, o fata de portelan si o gura mica, parca stilizata. Irina Lazareanu sau Rini, supermodelul canadian de origine romana reprezinta frumusetea sablon a noii generatii: e atipica. De la Kate Moss incoace, muzele marilor designeri au o alura androgina, uneori sunt incredibil de slabe, iar distinctia fetei sta in individualitate.

Refugiata cu familia in Canada inainte de 89, nu a scapat nici acum de eticheta de neadaptata. Cu un stil-amalgam, putin vintage, putin rock-chic ºi un strop de bohemian, infrumusetat de spiritul de artist si de personalitatea iesita din tipare, Irina trece usor drept un icon al noului val.

In copilarie pleaca la Londra pentru a-si urma visul de a deveni balerina, insa renunta in scurt timp in urma unei accidentari la genunchi. Acolo il cunoaste pe Doherty, sau Peter, cum il numeste ea, care devine ulterior iubitul si partenerul ei in lumea muzicii, compunand impreuna pentru The Libertines.

Rampa ei de lansare a fost insa Kate Moss, care a inclus-o pe Irina intr-un pictorial al revistei Vogue Franta. De atunci, catwalkul pare sa se fi indragostit iremediabil de ea. Lagerfeld spune despre Irina ca reprezinta frumusetea viitorului, in timp ce altii cred ca in orice ar fi imbracata, emana un stil inconfundabil si nu o poti transforma. Insa ce a modelat-o pe Rini? Cultura anilor 60-70 spune ea, lecturile de adolescenta, William Blake, Oscar Wilde, scriitorii generatiei beat, muzica lui Bob Dylan, Joan Baez si Leonard Cohen.

Dupa o logodna ratata cu amicul din adolescenta, Doherty, Irina alege sa faca urmatorii pasi in muzica alaturi de Sean

Lennon, fiul legendarului John Lennon, cu care a lucrat la primul sau album, "Some place along the way". Acesta este conceput ca o carte, iar fiecare piesa reprezinta un nou capitol si o noua conversatie intre Sean si ea.
Intre timp, se ocupa si de modelling, poate mai mult o ocupatie decat o pasiune, insa o ocupatie care ii aduce suficient de multi bani in conturi. Nicholas Ghesquiere o considera muza lui, Lagerfeld ii cere parerea in privinta materialelor si a culorilor, iar case de moda precum Anna Sui, Chanel, Lanvin sau Chloe nu concep sa nu o aiba in prezentarile pentru noile colectii.

Si totusi, de ce Irina? Pentru ca a batut recordul in numarul de prezentari pe saptamana (46), pentru ca stie sa poarte o conversatie despre filmele lui Kubrick, vorbeste fluent 7 limbi si nu in ultimul rand, pentru ca este romanca. In plus, Irina Lazareanu este in acest sezon imaginea campaniei Lanvin for H&M de toamna-iarna 2010-11, una dintre cele mai asteptate colectii.
Irina Lazareanu

Irina Lazareanu

Irina Lazareanu
irina lazareanu
irina lazareanu
 

 


irina rocks beauty modelling album rini irina lazareanu fashion designer The Libertines doherty Vogue Franta kate moss William Blake Oscar Wilde lagerfeld Bob Dylan Joan Baez i Leonard Cohen some place along the way album muzica cultu
 


« Articol precedent: 30 de ani de modeling in Romania Articol urmator: Calendarul Vogue 2009 »