Parfum Parfumurile toamnei 2009 Parfumurile toamnei 2009
O toamna incarcata in parfumuri de lux si senzatii pretioase. Un univers aparte in care simturile se lasa purtate de arome exotice si magia esentelor desavarsite intr-un delir de senzatii nebanuite. Nu este un vis ci atmosfera toamnei 2009 care ne poarta in paradisuri indepartate dominate de clar obscur, de contrastul puternic intre parfumurile foarte luminoase si cristaline sau cele extrem de profunde, expresie a trairilor launtrice misterioase.
In moda se poarta in aceasta toamna violetul inchis si catifelat asemenea prunei sau negrul profund si decadent. In acest spirit autumnal am selectat principalele directii pentru parfumurile acestui sezon.
1. Parfumuri foarte suave si proaspete cu petale de roze
Asemenea stralucirilor de diamant acest gen de parfumuri exalta puritatea feminitatii intr-un joc subtil de inger si demon. Tonalitatea este usoara precum o briza care invaluie in mod natural corpul. Parfumul devine o naluca. Narciso Rodriguez Essence este un parfum extrem de proaspat, curat si senzual ca moscul pentru o piele cu straluciri de diamant invaluita in boarea diminetii. Moscul cristalin si trandafirul alb angelic sunt expresia noii femininati in acest sezon. Alaturi de el, Kenzo Flower Essentielle ne poarta intr-o boare care retranscrie senzatia unui buchet de trandafiri intr-o dimineata solitara. Acqua Fiorentina (Creed) este un buchet inocent, pudrat si nobil pentru o piele de zeita intr-o rochie diafana imaculata.
Kenzo Flower Essentielle sursa: www.wizaz.pl
Acqua Fiorentina Creed  Sursa:www.parfumerie-filipp.de
2. Note ambrate delicate si ulei de mosc fin
Fara indoiala, sezonul acesta este unul al senzualitatii subtile in care mirosul corpului este sublimat pentru a deveni elixir ametitor. Parfumurile sunt cu ambra fina si delicata, deloc opulenta si grea, armonizandu-se perfect cu deliciul suav al pielii. Prada l'Eau Ambrée este revelatia sezonului in care ambra devine diafana si te invaluie intr-o briza deopotriva proaspata si tulburatoare. Kilian Back to Black Afrodisiac cu aromele sale in surdina de tutun, miere si ambra este un elixir de amor subtil care se dezvaluie cunoscatorilor de secrete de alcov. In acest sezon fiecare femeie trebuie sa poarte un ulei de mosc asociat cu parfumul ei preferat. Moscul subtil si fin aplicat pe piele va exalta celelalte note conferindu-le persistenta si mister.
Prada l'Eau Ambrée
Kilian Back to Black Afrodisiac
3. Parfumuri cu nota de oudh
Lemnul de oud cu numeroasele sale denumiri este unul dintre lemnele parfumate cele mai pretioase, introdus in Europa de catre arabi. Mirosul rasinos si greu aminteste de santal si ambra iar el este una din tendintele puternice in 2009. Nu este usor de purtat fiind foarte special si recomandat in doze homeopate. Ametitor, greu pana la refuz, este un parfum de seara sub forma de picatura pe pielea incinsa. Midnight Oud (Juliet Has a Gun) este un miros greu, senzual si romantic cu petale de trandafir negru pentru o atmosfera incinsa atunci cand porti doar o rochie neagra. Pure Oud (Kilian) are nota seaca precum o cerneala in timp ce Montale propune o intreaga selectie de note arabesti gen oud, brute, dificile si puternice.

Midnight Oud - Juliet Has a Gun
Montale
Pure Oud - Kilian

4. Parfumuri speciale cu note neobisnuite
In aceasta toamna fiecare femeie trebuie sa incerce un parfum special cu note inedite, un fel de mica erezie olfactiva departe de conventii. Black Afgano (Nasomatto) este un parfum greu si ametitor cu o doza de marijuana pentru cele care indraznesc sa fie la limita legalitatii si sa creeze suspiciuni celor din jur. Vraie Blonde (Etat Libre d'Orange) sugereaza sampania cristalina si ameteala nebuna care precede amorul.

Notele pe care sa le eviti in aceasta toamna sunt: fructele exagerate (nu doresti sa fii o marmelada), simplitatea naiva (ai purtat suficient D&G Light Blue si Coco Mademoiselle), mirosul curat de sampon (fara parfumuri ieftine si inocente precum detergentul), parfumul celebritatilor (tendinta e muribunda).

Toamna 2009 este prilejul pentru a descoperi Paradisul miresmelor de lux, al esentelor rare si colectiilor speciale departe de monopolul servil al reclamelor din reviste. Un parfum este o semnatura si o stare de spirit. Spune nu compromisurilor si deschide poarta Frumosului in viata ta!
Black Afgano - Nasomatto
Vraie Blonde - Etat Libre d'Orange
 

 


beauty parfum toamna 2009 parfumurile toamnei Narciso Rodriguez Essence lux Kenzo Flower Essentielle buchet Acqua Fiorentina Creed Prada l'Eau Ambree sezon revelatie Kilian Back to Black Afrodisiac roze ambra suav note Midnight Oud Juli
 


« Articol precedent: Editorul de parfumuri de lux Articol urmator: In lumea parfumurilor Molinard cu Jean-Pierre Lerouge Benard »