Parfum Printesa parfumului Printesa parfumului

Deschiderea celei de-a doua parfumerii de lux Madison, a fost marcata de un eveniment cu totul si cu totul deosebit. Victoria Christian, fiica parfumierului Clive Christian a venit la Bucuresti pentru lansarea in exclusivitate in Europa a celui mai scump parfum din lume, “1872 ARTWORK – No. 1 The Worlds Most Expensive Perfume”. Acesta este un parfum creat drept tribut anului in care Regina Victoria a acordat parfumeriei sigiliul sau, si a devenit parfumeria oficiala a Casei Regale Britanice.

Atat pentru versiunea feminina cat si pentru cea masculina a parfumului a fost ales un ingredient de exceptie, in felul acesta parfumul exprima personalitatea unica a fiecareia dintre miresme. 1872 for Women, ilustreaza Rose de Mai, faimoasa Rosa Centifolia sau “trandafirul de Grasse”, regasit in cele mai scumpe creatii olfactive, printre care si “Joy” de Jean Patou. In inima parfumului 1872 for Men se afla Clary Sage (salvia muscat sau “iarba Sfantului Ioan”, folosita traditional si in Romania), considerata o planta sfanta si laudata pentru prorpietatile sale energizante si fortificatoare. Imparatul Nero isi mana trupele la lupta stropindu-le cu picaturi din aceasta planta, iar ca semn de victorie el purta mereu imaginea vulturului roman, simbol al nobletii.

MM: Ce reprezinta designul sticlei?

VC: Tatal meu este designer si nimic nu-i poate purta semnatura daca nu arata bine. Cu toate aceasta, designul este aproape identic cu cel original din 1872. Atat culoarea, verde inchis, cat si forma de coroana a capacului dateaza din acea perioada. De fapt, asa arata coroana purtata de Regina Victoria la momentul in care a acordat sigiliul parfumeriei, iar culoarea verde a fost aleasa pentru a proteja continutul sticlei de lumina zilei.

MM: De ce ati ales Romania pentru lansarea acestui nou parfum?

VC: Alegerea nu a fost a mea ci a managerului nostru, care a facut sondaje de piata foarte amanuntite, si in urma acestor cercetari a ajuns la concluzia ca Romania este o piata noua foarte importanta si cu un potential de exploatare extraordinar, mai ales in ceea ce priveste produsele de lux. A contribuit si prietenia mea de 8 ani cu Madeline la aceasta alegere, intrucat ea si-a dorit mult sa gazduiasca asa un eveniment important.

MM: Cum veti imparti in lume cele doar 1000 de sticle din acest parfum?

VC: Inca nu ne-am hotarat exact. Am adus acum 6 sticle, care s-au vandut toate déjà, asa ca, dat fiind numarul mare de cereri, s-ar putea sa mai aducem cateva la Bucuresti.

MM: Lasand putin la o parte parfumurile, cum se face ca te-a atras mai intai baletul?

VC: De fapt mama mea si-a dorit foarte mult sa devin balerina. Eu eram atrasa mai mult de teatru si muzicaluri, dar pana la urma tot la balet am ajuns. Dupa multi ani petrecuti pe scenele din Covent Garden si dupa ce parfumeria a inceput sa se dezvolte, am decis ca era timpul sa intru si eu in afacerea familiei.

Victoria a studiat baletul si teatrul la Londra, jucand la Covent Garden, pe scenele West End-ului pana cand s-a alaturat muncii tatalui sau, cel care a preluat The Crown Perfumery of London si a decis sa reinventeze luxul in parfumerie.

 

 


parfum printesa Victoria Christian christian 1872 ARTWORK No. 1 The Worlds Most Expensive Perfume perfume beauty fashion and beauty clive christian lux casa de moda design regina victoria teartru
 


« Articol precedent: Miresmele Erosului -parfumul si atractia sexuala Articol urmator: Efectul Kilian »