Parfum Parfumurile Frédéric Malle Parfumurile Frédéric Malle

Am descoperit foarte rapid acest magazin, gratie unui parfumier care a semnat una din creatiile mele favorite. De atunci m-am "predat" neconditionat in fata acestor miresme rare si parfumuri dintre cele mai frumoase create vreodata: Iris Poudre, Une fleur de Cassie, Le Parfum de Thérèse, Musc Ravageur, Carnal Flower etc.

Frédéric Malle a invitat 8 maestri ai parfumului lasandu-le libera imaginatia neconstransa de studii de piata sau de limite bugetare pentru a crea parfumuri rare si sugestive, create la concentratia optimala in flacoane de 50 si 100 ml. Mai mult decat atat - parfumierul artist numai este necunoscutul din spatele unui brand ci are numele inscris eticheta asemenea unei carti.

Nu o parfumerie ci o editura de miresme! "Nu sunt un nas, ci un editor. "Nasurile" care lucreaza cu mine sunt autorii mei.

Magazinul situat 37, rue de Grenelle, are atmosfera unui apartament de sfarsit de secol. Frederic Malle, nepot al lui Serge Heftler, fondatorul parfumurilor Christian Dior, a dorit un loc aparte a carui vocatie sa fie valorizarea fiecarui parfum intr-un mod cat se poate de neutru si diferit de magazinele cu aerul supra saturat de miresme. Acest cabinet de arta decorat cu lemn, sticla, carti si fotografii de arta creeaza climatul specific savurarii fiecarui parfum. Echipate cu un compresor, un sistem de difuzie, 7 coloane mari de sticla permit vizitatorului sa capteze mirosul in toata amploarea sa. Flacoanele sunt aliniate in dulapuri frigorifice fiind protejate de lumina si temperatura.

Un parfum se traieste, se poarta. Frédéric Malle a incercat o idee globala a produsului. Unii parfumeri folosesc camere de dus pentru a evalua aura produsului. Aici se foloseste un sistem de cilindri care inchid parfumul. In prima camera, un loc de intalnire, 4 cilindri vaporizeaza parfumul in mod permanent intreaga zi. Aceste coloane arata un produs corespunzand unei stari de spirit, unui anotimp., in spate, 3 coloane sunt vide servind drept cabine de proba animate de un puternic sistem de ventilare care le videaza foarte rapid.


Site oficial: Editions de Parfums

 

 


parfum beauty designer fashion moda buget nas editor Iris Poudre Une fleur de Cassie Le Parfum de Thérèse Musc Ravageur Carnal Flower parfumuri frederic malle Frédéric Malle Christian Dior Serge Heftler coloane
 


« Articol precedent: Religia parfumului Articol urmator: Etat Libre d'Orange »