Parfum Ben Gorham De la baschet la parfumuri cu Ben Gorham

Ben Gorham este in prezent fondatorul si directorul artistic Byredo, insa parcursul lui in lumea parfumeriei este cel putin surprinzator... Nu in fiecare zi sportivii profesionisti isi gasesc drumul in industria cosmetica, dar exact acest lucru s-a intamplat cu Ben Gorham. Indo-canadian de 1,95 m inaltime, nascut in Suedia, Gorham are unul dintre cele mai inedite CV-uri din industria dedicata produselor de frumusete.

Dupa o cariera de doi ani si jumatate in Europa ca jucator de baschet profesionist, Gorham s-a inscris la scoala de arte si apoi, cativa ani mai tarziu, a lansat Byredo ca un ‘proiect cu privire la traducerea amintirilor in mirosuri’. De atunci, marca Byredo a crescut in mod constant, Gorham colaborand cu un numar de minti creative, inclusiv bine-cunoscutii parfumieri Olivia Giacobetti si Jerome Epinette, cu care a proiectat toate aromele sale. Acum traieste in Stockholm cu logodnica lui si fiica lor in varsta de 5 ani, Ines.

Ben Gorham a iubit baschetul de mic, dar nu a crezut niciodata ca este destul de talentat pentru a face performanta. "Parintii mei nu erau mari de inaltime. Poate ca mi-am dorit prea mult lucrul acesta, dar curios e ca la 16 ani am crescut foarte mult in inaltime si dintr-o data parintii mei imi ajungeau mai jos de umar” rade el. Intre timp, ca adult in devenire, deja ajunsese sa joace baschet competitiv, mai intai in Statele Unite, unde a plecat la facultate, iar apoi profesional in Europa. " Am luat baschetul foarte in serios" spune el. Desi era nativ suedez, Gorham s-a aflat in imposibilitatea de a obtine un pasaport european, si dupa o batalie juridica lunga de cativa ani, a renuntat la acest sport. "M-am gandit: cat timp pot face acest lucru? Devenise totul despre bani si nu despre sport".

Cautand optiuni alternative, s-a inscris la scoala de arta. "Eram hotarat sa-mi explorez partea creativa" explica el. La o cina, pe cand avea 27 de ani, Gorham l-a intalnit pe renumitul parfumier Pierre Wulff si a fost fascinat de munca acestuia. " M-am gandit o perioada asupra lui dupa intalnirea noastra; apoi l-am contactat si am vorbit despre procesul de creatie."

BYREDO este prescurtarea “by redolence”, prin care se intelege ca este un parfum care evoca amintiri reunite in sase parfumuri dosebite: Gypsy Water, Green, Pulp, Chembur, Rose Noir si Fantastic Man. Descopera si cateva din cel mai noi parfumuri BREYDO despre care v-am mai povestit:

De la baschet la parfumuri cu Ben Gorham

 

 


baschet parfumuri Ben Gorham parfumerie creatie parfumieri
 


« Articol precedent: Le Compagnon de JUL ET MAD Paris, ca sa incepi anul cu dragoste! Articol urmator: INTENSO DOLCE&GABBANA »