Parfum Parfumuri 2007 - Top 10 tendinte exclusive Parfumuri 2007 - Top 10 tendinte exclusive

Desi anul acesta sunt mai bine de 800 de noi parfumuri, mai mult sau mai putin originale, am preferat sa va prezint o latura care depaseste barierele comercialului. In Paris a fi trendy in materie de parfumuri nu inseamna neaparat a purta unul din cele mai vandute. Dimpotriva, inseamna a gasi amprenta personala si acel ceva unic care va face sa mirosi altfel decat cei din jur care, statistic vorbind, vor purta macar unul din numele din top.

1. Un parfum "sur mesure". Pentru cei care isi permit un lux de numai 50 000 EUR si au rabdarea de a astepta cateva luni pretiosul elixir, Parisul le ofera sansa de a avea un parfum unic, conceput si "ajustat" pe masura. Este poate cea mai hot tendinta in 2007 in highlife-ul local. Daca nu ai deja un parfum pe masura, daca nu esti pe lista de asteptare a celor cativa parfumieri, esti OUT. Am avut recent ocazia, la un rendez-vous privat din Place Vendôme, sa miros citeva creatii in lucru. Materii prime altfel rar folosite datorita pretului prohibitiv sunt acum tratate ca giuvaieruri, puse in evidenta si innobilate.

2. Chanel Exclusifs - linia de parfumuri lansata la inceputul acestui an si disponibila doar in magazinele proprii, este un exemplu de "haute couture" in domeniul olfactiv. Inspirate din momentele semnificative ale vietii lui Coco Chanel acestea reflecta mariajul perfect dintre sobritatea stilului casei si ingredientele unice. De remarcat parfumul bazat pe iris si cel cu ambret, doua dintre cele mai costisitoare materii prime din parfumerie (esenta este aprox 10 000 EUR/kg) pe care personal le folosesc aproape homeopatic. Imi amintesc la lansarea din 12 februarie de socul produs de aceste doua parfumuri aparte.

3. Shiseido Salons du Palais Royal. Exista in Paris un loc unde timpul se opreste si ai impresia ca pasesti in mijlocul unui basm. Este senzatia pe care o ai cand intri in acest loc pretios pictat cu negru si violet profund. Parfumurile rare exista doar aici. Ele au fost create sub bagheta magica a lui Serge Lutens si reflecta traditia milenara a parfumeriei, pierduta, adesea, in prezentul hyper-comercial. Numele sunt suficiente pentru a te face sa visezi: Tubéreuse Criminelle, Bois et Violette, Un Bois Sépia, Ambre Sultan, etc. Intr-un pocal, violete in zahar iti sunt oferite pentru a perpetua magia clipei.

4. Colette - Le Labo. Daca vrei un parfum care a rupt gura New York-ului atunci, cu siguranta, va trebui sa dai o fuga la Colette. Acest Fragrance Bar, unde iti poti alege parfumurile iar o domnisoara ti le va prepara, pune in flacon si eticheta cu data si numele tau, este unul din cele mai noi trenduri in domeniu.

5. Tom Ford - Black Orchid. Este absolut divin! Pentru cele care adora miresmele opulente, senzuale, glamour-ul filmelor anilor '40 si erotismul carnal, aceasta este alegerea perfecta. In Paris intr-un singur loc poti gasi acest elixir, aflat intr-un flacon de sticla neagra foarte retro.

6. Le Parfum de Marie Antoinette. 100% natural, creat dupa o reteta de epoca, vandut doar la comanda si la un pret astronomic, acesta este fara indoiala destinat acelora care, nostalgice si fascinate de viata tragica a reginei, doresc sa descopere atmosfera autentica din filmul Sophiei Copolla.

Black Orchid de Tom Ford

7. Vintage. O adevarata isterie in lumea modei, pasiunea colectiilor de odinioara face ravagii in Paris. In cele cateva magazine autentice de vintage, piesele rare create in trecut dispar inainte de a le fi putut studia in detaliu. Parfumurile de odinioara sunt si ele reeditate in serie extrem de mica. Daca farmecul edulcorat de la inceput de secol te fascineaza, o vizita pe Champs Elysées la Guerlain te-ar putea face fericita. Voilette de Madame, in flaconul melc original este pudrat si melancolic asemenea fotografiilor Belle Epoque. Sau poate Candide Effluve, care va fi reeditat peste citeva luni.

8. Apa de colonie. Iti amintesti scena cu scrisoarea parfumata trimisa de Hannibal Lecter? Este vorba de Santa Maria Novella, veche manastire florentina unde functioneaza cel mai vechi laborator de parfumuri din lume. Aici se prepara

Colette

dupa un retetar stravechi ape de colonie care altadata au facut deliciul familiei Medici. Ca o alternativa la mirosurile proaspete de azi poti incerca o astfel de apa de colonie preparata natural si traditional.

9. Prada - linia exclusiva. Mi-au trebuit doua saptamani sa le gasesc in Paris. Create cu cea mai mare grija pentru detaliu ele nu sunt destinate publicului larg. De aceea nu exista reclame iar in magazin abia le vezi. Parfumuri pentru cunoscatori (unul cu nota piele tutun, altul floare de portocal iar celelalte cu garoafe respectiv iris) acestea sunt prezentate in flacoane mici asemenea apelor de colonie rusesti din anii '50, cu etichete batute la masina, fiind adapostite intr-un etui de piele.

10. Editions Fréderic Malle. Aici parfumierul este rege iar numele lui este inscriptionat pe flacon asemenea unui scriitor. Parfumurile sunt mici bijuterii create de cele mai ilustre nume si onoreaza cate o materie prima de exceptie: vetiver, tuberoze, trandafir, iris.

Ce poate fi mai frumos decat o primavara la Paris in cautarea paradisului parfumurilor?

 

 


parfum parfumerie miros bijuterie
 


« Articol precedent: Chic it out! Parfumuri, vedete, Romania Articol urmator: Revelatia Chanel »