PressCenter Protejarea pielii de radiatia solara Protejarea pielii de radiatia solara
Suntem in toiul verii, soarele ne insoteste din zori pana seara tarziu si este mai arzator decat in orice alt anotimp. Conform specialistilor, nu numai vara trebuie sa ne gandim sa ne protejam pielea de efectele nocive ale razelor soarelui.

Iata cateva argumente care ar trebui sa ne convinga ca este necesar sa ne protejam pielea pe parcursul intregului an, nu numai vara:

Pielea este cel mai mare, cel mai greu si, adesea, cel mai neglijat organ al corpului uman. Pielea asigura primul nivel de protectie impotriva substantelor chimice, a poluarii, razelor ultraviolete si infectiilor, impiedicand si evaporarea lichidelor din corp.

Radiatia solara este asociata frecvent cu bolile cronice de piele, inclusiv cu o serie de forme de cancer de piele dintre care melanomul malign este forma cea mai periculoasa, dar si cu imbatranirea prematura a pielii, cataracta si alte boli ale ochilor.
De asemenea, expunerea prelungita la soare poate agrava afectiuni patologice deja existente, precum bolile cardiovasculare sau bolile autoimune.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, numarul de cazuri de melanom malign si cancer de piele nonmelanomic a crescut in ultimele decenii. Astfel, la nivel mondial, apar anual peste 2 milioane de cazuri de cancer de piele nonmelanomic si 200 000 de cazuri de melanom malign, inregistrandu-se 60 000 de victime. Majoritatea melanoamelor apar in grupul de varsta 40-70, dar frecventa aparitiei intre 20 - 40 de ani este in crestere.
Din fericire, problemele cauzate de actiunea daunatoare a razelor soarelui pot fi prevenite prin masuri de protectie care sunt simple si la indemana noastra.

Cand devine soarele daunator?
Expunerea scurta la soare a mainilor, fetei si bratelor ajuta corpul sa produca in mod natural vitamina D. Radiatia ultravioleta stimuleaza sinteza vitaminei D, care are un rol important in cresterea absorbtiei calciului si fosforului din alimentatie, precum si in dezvoltarea osoasa, intarirea imunitatii si regenerarea celulara.

O masura minima pentru protejarea pielii de aparitia cancerului de piele consta in combinarea produselor de ingrijire personala cu factor de protectie solara minim 15 cu antioxidantii naturali. Antioxidantii sunt compusi naturali care reduc efectele toxice ale radicalilor liberi, adica neutralizeaza moleculele de oxigen instabile, ajutand corpul sa nu isi distruga celulele.

Daca expunerea la soare este prelungita, cum se intampla la plaja sau in alte conditii similare, este obligatorie folosirea produselor de protectie a pielii special create pentru plaja.

Nu putem trai fara soare, este clar, dar prea mult soare poate fi periculos - chiar mortal. Cred cu tarie ca merita sa sacrificam 30 de secunde, in fiecare dimineata, ca sa folosim un produs de ingrijire personala cu factor de protectie solara minim 15, intrucat micsoram astfel riscul aparitiei cancerului de piele. Desi niciun produs nu poate bloca 100% actiunea razelor solare, este bine sa luam cat mai multe masuri de protectie pentru sanatatea pielii noastre si, la urma urmei, pentru viata noastra, a declarat

Jacquie Carter, o supravietuitoare a cancerului de piele, care este Trainer International si Director de Marketing in domeniul Ingrijirii Personale in cadrul Herbalife Ltd.

Trucuri de protectie a pielii:
- obisnuiti-va sa folositi pe parcursul intregului an produse de ingrijire personala cu factor de protectie minim 15,
- folositi mereu produse de protectie a pielii special create pentru plaja sau pentru conditii similare,
- dupa ce transpirati sau dupa ce inotati,nu uitati sa aplicati din nou produsele de protectie special create pentru plaja,
- limitati expunerea la soare, mai ales la pranz, in timpul verii,
- beti multe lichide precum apa minerala, apa plata, sucuri naturale si ceaiuri,
- purtati haine vaporoase si usoare, din fibre naturale, ochelari de soare cu protectie UV si palarii de soare cu boruri largi.

Despre Jacquie Carter
Jacquie Carter lucreaza in cadrul Herbalife Ltd. de peste 11 ani. Si-a inceput cariera la Herbalife in Departamentul de Marketing al Produselor de Ingrijire Personala. Dupa aceea, a inceput sa lucreze alaturi de echipa Departamentului de Cercetare si Dezvoltare a Produselor, unde a fost implicata in lansarea a 29 de produse la nivel international, dintre care mentionam: Radical C, Herbal Aloe, NouriFusion si Skin Activator. Experienta lui Jacquie in domeniul ingrijirii personale este recunoscuta in lumea intreaga, intrucat a lansat si a fost trainer Herbalife pentru produsele adresate pielii, parului si corpului.

Jacquie detine o diploma UCLA in domeniul Comunicarii, precum si o diploma in domeniul Terapiei Frumusetii.

Despre Herbalife Ltd.
Compania Herbalife Ltd, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de produse nutritive din lume, ofera posibilitatea unui loc de munca independent si suportul pentru o viata echilibrata, prin produse bazate pe cercetari stiintifice, eficiente pentru vitalitatea organismului, o buna stare fizica, psihica si sociala, un aspect exterior ingrijit si un corp frumos.

Herbalife Ltd are aproape 30 de ani de existenta pe piata internationala, produsele companiei fiind distribuite in 73 de tari, inclusiv Romania, prin intermediul a 2 milioane distribuitori independenti.
www.herbalife.ro

 

 


beauty radiatia solara raze solare radiatii ultraviolete cancer de piele protejarea pielii spf
 


« Articol precedent: Racoare din interior Articol urmator: Frumusete All Inclusive »