PressCenter Nu lua in vacanta si caloriile Nu lua in vacanta si caloriile
In fiecare an asteptam cu nerabdare sa plecam, macar pentru cateva zile, in vacanta, sa vizitam locuri noi, sa ne odihnim, sa ne relaxam. Pe langa aceste beneficii, vacanta inseamna insa si o intrerupere a programului obisnuit, inclusiv cel dietetic, pentru ca mancam in oras si este mult mai greu sa avem un control asupra produselor consumate.

Daca ii intrebam pe nutritionisti cum reusesc se descurca in concediu, vor raspunde ca isi iau o mica vacanta si de la dieta. Dar ar fi mult mai bine si mai usor sa planificam totul din timp si sa incercam sa ramanem la aceleasi tipuri de alimente consumate in mod curent si sa nu ne departam foarte mult de obiceiurile cotidiene de consum. Numai astfel vom reusi sa revenim din vacanta fara "bagaje suplimentare".

O gustare rapida poate parea binevenita in timpul zborului sau o oprire la un fast food poate fi foarte atractiva la drumullung. Dar tine minte ca, fie ca esti cu masina, trenul sau avionul, stand mult timp jos nu prea ai cum sa arzi caloriile.

"Prima regula: nu pleca de-acasa inainte de a manca ceva. Un bol cu cereale sau un shake din fructe poate sa taie pofta de mancare pana la ora pranzului. Daca mergi cu masina, ai putea sa iei cateva sandvisuri si fructe la pachet, evitand astfel sa opresti la fast-food-urile din drum. Poti, de asemenea, sa adaugi cateva batoane proteice, nuci sau morcovi, la fel de utili si pentru o calatorie cu avionul, stiut fiind ca este destul de greu sa gasesti mancare sanatoasa intr-un aeroport", a explicat Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education in cadrul Herbalife Ltd. si membru in "Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc" derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

Daca avionul are intarziere, in loc sa astepti intr-un restaurant din aeroport, poti sa profiti de acest timp si sa faci putina miscare plimbandu-te de la un terminal la altul. Multe aeroporturi sunt destul de mari; spre exemplu, mergi un kilometru daca strabati aeroportul O'Hare din Chicago dintr-un capat in celalalt si inapoi.

Hidratarea este la fel de importanta in timpul vacantei de vara, in special in conditiile aerului uscat din avion. De fapt, este recomandata o cana cu apa la fiecare ora de zbor. Si evitati alcoolul si cafeaua, oricat de tentante ar fi.
"In vacanta, din dorinta de a ne odihni si a ne incarca cu energie, avem tendinta de a lenevi si a ne rasfata cu mancare pe care in alte conditii am evita-o. Nu trebuie sa uitam totusi efectele unei astfel de vacante. Si nu cred ca cineva isi doreste sa se intoarca din concediu cu stresul ca trebuie sa munceasca si pentru a scapa de surplusul de calorii luate in "bagaj" la intoarcere", a mai spus Dr. Luigi Gratton.

Despre Dr. Luigi Gratton
Dr. Luigi Gratton este absolvent al Universitatii California, Los Angeles, avand diploma de studii stiintifice si masterat in sanatate publica. El a obtinut diploma de medic la Scoala Medicala Mount Sinai din cadrul Universitatii New York.

Dr. Luigi Gratton lucreaza ca specialist in medicina de familie si ca medic specialist in Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA). Gratton a absolvit un stagiu de cercetare in nutritie clinica in cadrul David Geffen School of Medicine- UCLA si a fost dinstins cu Diploma Consiliului American al Practicienilor din Medicina de familie si a Consiliului American al Medicilor Nutritionisti. In 2008 a lansat cartea "Keep It Simple: Diet and Exercise", care cuprinde sapte principii simple pentru a avea o viata sanatoasa si activa.
In acelasi timp, Dr. Luigi Gratton este responsabil cu nutritia si alimentatia echipei de fotbal L.A. Galaxy, la care joaca si David Beckham.

Despre Herbalife Ltd.
Compania Herbalife Ltd, unul dintre cei mai importanti producatori si distribuitori de produse nutritive din lume, ofera posibilitatea unui loc de munca independent si suportul pentru o viata echilibrata, prin produse bazate pe cercetari stiintifice, eficiente pentru vitalitatea organismului, o buna stare fizica, psihica si sociala, un aspect exterior ingrijit si un corp frumos.

Herbalife Ltd are aproape 30 de ani de existenta pe piata internationala, produsele companiei fiind distribuite in 73 de tari, printre care se afla si Romania, prin intermediul a 2 milioane distribuitori independenti.


In acelasi timp, Herbalife Ltd se implica in sustinerea competitiilor sportive, precum si in programe sociale prin Fundatia Herbalife Family si programul Casa Herbalife.
www.herbalife.ro
 

 


beauty lifestyle vacanta calatorie lenevi calorii diet sport
 


« Articol precedent: Pantaloni La Femme Articol urmator: Un plus de vitalitate »