PressCenter Daimler AG isi consolideaza afacerea in Romania

Dupa finalizarea procedurilor legale, activitatile EvoBus vor fi transferate catre Mercedes-Benz Romania, acestea incluzand vanzarea de autobuze si autocare noi si second hand si operatiunile de retail. Toti angajatii actuali ai EvoBus Romania vor continua sa isi desfasoare activitatea in cadrul Mercedes-Benz Romania. In consecinta, EvoBus Romania va inceta sa existe ca entitate juridica distincta.

Dupa fuziune, activitatile se vor desfasura intr-o structura combinata, sub aceeasi conducere. Sediul EvoBus din Bucuresti, din strada Odaii, va fi mentinut, iar echipele de vanzari si de service vor ramane in aceeasi locatie. Astfel, ne vom adresa in continuare clientilor de autobuze si autocare cu aceeasi daruire si atentie fata de nevoile si solicitarile lor specifice.
„Fuziunea urmareste optimizarea structurii companiei noastre in Romania, prin eficientizarea potentialului si gruparea resurselor in cel mai bun mod. De asemenea, vom putea imbunatati in continuare calitatea serviciilor in beneficiul clientilor nostri, in special prin continuarea extinderii retelei de service-uri autorizate din afara Bucurestiului, pentru autobuzele Mercedes-Benz si Setra”, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz Romania.
EvoBus Romania a fost fondata in 2006 in urma unei licitatii importante organizata de catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti, detinuta de Guvern, pentru achizitia de autobuze si servicii post-vanzare.
Mai multe informatii despre Daimler sunt disponibile la: www.media.daimler.com si la www.daimler.com
Despre Daimler
Daimler AG este una dintre cele mai de succes companii auto din lume. Cu diviziile Mercedes-Benz Cars, Daimler Trucks, Mercedes-Benz Vans, Daimler Buses si Daimler Financial Services, Grupul Daimler este unul dintre cei mai mari producatori de masini premium si unul dintre cei mai mari producatori de autovehicule comerciale la nivel mondial. Daimler Financial Services asigura servicii de finantare, leasing, managementul flotelor, asigurari si servicii de mobilitate inovatoare. Fondatorii companiei, Gottlieb Daimler si Carl Benz, au intrat in istorie odata cu inventarea automobilului in anul 1886. Ca pionier al industriei de automobile, Daimler continua sa modeleze si in prezent viitorul mobilitatii. Grupul se concentreaza asupra inovarii si tehnologiilor alternative, precum si asupra dezvoltarii de automobile superioare sigure, care atrag si fascineaza clientii. De multi ani, Daimler investeste in dezvoltarea sistemelor de propulsie alternative, avand ca scop pe termen lung crearea de masini cu emisii zero. Pe langa autovehiculele cu propulsie hibrida, Daimler detine cea mai mare gama de autovehicule electrice cu emisii zero, ce functioneaza cu ajutorul bateriilor si pilelor de combustie. Acesta este doar un exemplu despre deschiderea Daimler in a accepta provocarea de a-si respecta responsabilitatile fata de societate si mediu. Daimler comercializeaza produsele si serviciile sale in aproape toate tarile lumii si are unitati de productie pe cinci continente. Portofoliul sau include in prezent, pe langa cea mai valoroasa masina premium din lume, Mercedes-Benz, brand-urile smart, Freightliner, Western Star, BharatBenz, Fuso, Setra si Thomas Built Buses. Compania este listata la bursele din Frankfurt si Stuttgart (simbolul de tranzactionare fiind DAI). In 2013, Grupul a vandut 2.35 milioane de autovehicule si a avut 274,616 de angajati, inregistrand venituri de 118 miliarde de euro si EBIT in valoare de 10.8 miliarde de euro.

 

 


Mercedes-Benz Romania Daimler AG EvoBus Boris Billich
 


« Articol precedent: La multi ani, femeie cu Farmec! Articol urmator: Martie este Luna Sanatatii Orale Colgate »