PressCenter Best Buy Danone ofera cel mai bun raport calitate/pret pentru iaurturi si probiotice

Consumatorii considera ca Danone ofera cel mai bun raport calitate/pret din Romania pentru iaurturi (gama Danone) si probiotice (gama Activia)

Zurich, Bucuresti, 5 Septembrie, 2013. Consumatorii din Romania considera ca Danone ofera de departe cel mai bun raport calitate/pret de pe piata romaneasca pe segmentul iaurturi si probiotice, prin gama de produse Danone si respectiv Activia.

Acesta este rezultatul unei recente cercetari de piata realizata de Best Buy Award www.bestbuyaward.org), efectuata de organizatia elvetiana ICERTIAS (www.icertias.com) in Romania. Consumatorilor li s-a cerut sa indice numele iaurtului si, respectiv, al probioticului care, in functie de experienta lor sau a celor din jur, ofera cel mai bun raport calitate/pret de pe piata romaneasca. Castigator detasat a fost Danone (pentru iaurturi) si Activia (pentru probiotice).

“Suntem foarte onorati de acest premiu care recunoaste eforturile noastre continue de a furniza tuturor consumatorilor nostri produse Danone de cea mai buna calitate, la un pret accesibil. Activia si Nutriday sunt marcile preferate de iaurt alese de cei mai multi consumatori romani, iar Danone Romania va continua sa investeasca in aceste produse, pentru a ne sustine cat mai bine consumatorii in aceasta prioada dificila” a declarat Dieter Schulz, General Manager Danone Romania.

Cercetarea “Best Buy Award” – Romania 2013/2014 a fost efectuata in conformitate cu prevederile Codului International de Cercetari de Piata si Sociale, care a fost adoptat de Camera Internationala de Comert (ICC) si Asociatia mondiala a expertilor in cercetare (ESOMAR). Esantionul luat in considerare de studiu este reprezentativ la nivel national pentru categoria de utilizatori de internet cu varsta de peste 15 ani.

In ceea ce priveste iaurturile, respondentilor cetateni romani, li s-a pus urmatoarea intrebare: "Precizati numele iaurtului care, conform experientei dumneavoastra personale sau din experienta celor apropiati dvs., ofera cel mai bun raport calitate/pret de pe piata romaneasca”.

In ceea ce priveste probioticele, respondentilor li s-a pus intrebarea: "Precizati numele probioticului care, conform experientei dumneavoastra personale sau din experienta celor apropiati, ofera cel mai bun raport calitate/pret de pe piata romaneasca” .

Ambele au fost intrebari deschise, adica respondentilor nu li s-au oferit variante de raspuns (a/ b/ c/...); ei au avut posibilitatea sa numeasca direct iaurturile sau probioticele care, din experienta lor personala, ofera cel mai bun raport calitate/pret de pe piata romaneasca.

De subliniat ca aceasta cercetare Best Buy Award nu masoara nici echitatea de marca, nici cota de piata, ci doar experienta si satisfactia consumatorilor fata de raportul calitate/pret al bunurilor si serviciilor.
Cel mai mare numar de persoane intervievate a raspuns la intrebarea legata de iaurturi cu: Danone.
Cel mai mare numar de persoane intervievate a raspuns la intrebarea legata de probiotice cu Activia.

Despre Danone Romania

Danone este prezent in Romania de mai bine de 15 ani si este lider de piata pe segmentul produselor lactate proaspete, conform studiilor de piata. Compania romaneasca are mai mult de 80 de produse in portofoliul sau, realizate in principal in fabrica din Bucuresti, folosind lapte proaspat de la fermierii romani. Danone Romania este parte a Grupului Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentara si numarul 1 in categoria lactatelor proaspete.

Best Buy Award: Metodologie si esantion

Cercetarea Best Buy Award - Romania - 2013/2014 a fost derulata de organizatia elvetiana ICERTIAS - International Certification Association GmbH pe un esantion de 1200 de persoane – cetateni romani – exclusiv utilizatori de internet cu varsta de peste 15 ani. Studiul a fost efectuat prin intermediul unui sondaj online prin metoda CAWI - DEEPMA (Intervievare asistata de Calculator - Deep Mind Awareness) din 15 pana pe 28 Aprilie 2013.

Despre Proiectul Best Buy Award

In prezent, mai mult decat niciodata, cumparatorii cauta sa valorifice cat mai eficient resursele financiare de care dispun. Inainte de a lua o decizie finala, consumatorul este mult mai atent la raportul pret/calitate (Best Buy) al produsului pe care il cumpara.

Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) este un proiect al organizatiei elvetiene ICERTIAS - International Certification Association GmbH (www.icertias.com) cu sediul in Zurich, Elvetia. Misiunea principala a cercetarii Best Buy Award este de a evidentia experienta si perceptia utilizatorilor de produse si servicii care ofera cel mai bun raport calitate/pret (eng. best buy / best value for money).

Scopul proiectului si a certificatului Best Buy Award este de a veni in ajutorul cumparatorilor care cauta produsele cele mai bune la un pret cat mai bun pe piata locala si internationala.
Cercetarea Best Buy Award este derulata in conformitate cu prevederile Codului International de cercetari de piata si sociale, adoptat de Camera Internationala de Comert (ICC) si de Asociatia Mondiala a expertilor in cercetare (ESOMAR).

danone iaurturi probiotice fashion beauty fashion and beauty

« Articol precedent: 12 mici fotbalisti pleaca maine spre Wembley, pe urmele marilor campioni Articol urmator: Toamna reducerilor »