PressCenter Molecule F Creative Est Do you like to Molecule? #comeandmolecule whenever you have time

Editia pilot Creative Est #0, a avut loc pe 6 si 7 septembrie si a adus la Gradina Botanica sute de tineri interesati de industriile culturale si creative din Romania.
Molecule F s-a alaturat festivalului Creative Est, un festival in aer liber dedicat produselor culturale si creative, unde sub indemnul #comeandmolecule, Molecule F a invitat vizitatorii in universul celor mai relevante creatii de design vestimentar din peisajul romanesc. Molecule F a participat cu o selectie de creatii autentic romanesti, tricouri si accesorii si Photo Booth -ul #COMEANDMOLECULE un colt in care cele mai creative tinute regasite la festival au fost imortalizate cu ajutorul echipamentelor foto profesioniste, puse la dispozitie de Canon Romania si partenerul Foto Hobby.

#comeandmolecule este declaratia Molecule F, de apropiere dedicata celor care apreciaza valorile autentic romanesti, celor care poarta cu mandrie creatii de calitate realizate local. Universul #comeandmolecule este populat de oameni ce poarta hainele potrivite personalitatii lor cu nonsalanta, oameni creativi si nonconformisti.

Editia pilot a festivalului de industrii culturale si creative Creative Est #0, organizata de asociatia ORICUM a reusit sa puna la un loc creatori romani din domenii precum design, film, arta contemporana, gastronomie sau muzica.

Publicul Creative Est #0 s-a bucurat de proiectii de scurtmetraje, concerte, mancare gatita de cele mai funky bucatarii urbane, cocktailuri gandite special pentru eveniment, dezbateri despre domeniul industriilor culturale si creative din Romania si de o licitatie de design de produs.

Creative Est #0 a urmarit sa testeze atat interesul, cat si potentialul pe care industriile culturale si creative le au in Romania. Festivalul a facut parte din misiunea asociatiei ORICUM de a pune Bucurestiul, respectiv Romania pe harta regionala si globala a industriilor culturale si creative pana in anul 2030 si de a pozitiona estul Europei drept hub de industrii creative.

“Interesul pentru aceasta editie pilot a Creative Est demonstreaza cata nevoie are Bucurestiul de o strategie pentru sustinerea si promovarea industriilor culturale si creative locale si de un eveniment dedicat care sa pozitioneze Romania pe harta europeana a creativitatii”, declara Razvan Crisan, fondator al Asociatiei ORICUM. “Planul este de a organiza prima editie Creative Est #1 in primavara anului 2015, insa de data aceasta vom avea o saptamana dedicata creativitatii din Europa de Est, iar Romania va deveni un punct de legatura pentru regiune”.

”Daca astazi toti ne ingramadim sa cumparam bilete atunci cand o celebritate din zona muzicala este anuntata pe vreo scena din Romania, nu acelasi lucru se intampla atunci cand se anunta vreun produs nou al unui designer cunoscut sau vreo noua expozitie a unui pictor consacrat, din simplul motiv ca nu stim inca sa le recunoastem valoarea. Dar odata cu aparitia unui eveniment precum Creative Est cred ca scena romaneasca a industriilor creative este cu un pas mai aproape de a fi valorificata in propria-i tara. Iar eu, alaturi de Dizain?r, sunt mandru ca am putut participa si contribui la acest eveniment”, explica designerul Mihnea Ghildus.

 

 


Molecule F Creative Est creative design design vesimentar comeandmolecule
 


« Articol precedent: A treia generatie Electrolux Ergorapido: eficienta si design la un nou nivel Articol urmator: Shine Shaker – nou de la Sebastian Professional »