PressCenter Principele Nicolae Editia a treia a Salonul Calului a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei

Primul week-end al Salonului Calului a oferit spectatorilor prezenti in tribune un program de mare clasa, combinand spectaculos arta si sportul echitatiei. Ceremonia oficiala de deschidere, care a avut loc sambata, a fost marcata de o defilare impresionanta a tuturor protagonistilor acestei editii: calareti in uniforme de gala, trapasi cu surki (trasurica), cai de galop, ponei si atelaje.

Momentul culminant al zilei de sambata l-a constituit ceremonia de acordare a Inaltul Patronaj de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei incepand cu aceasta editie a Salonului Calului. Brevetul inaltului Patronaj fost inmanat conducerii Clubului Equestria de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei, a carui prezenta a fost salutata protocolar de 8 calareti imbracati in uniforme de gala, care au defilat in fata tribunei oficiale. In cadrul ceremoniei au rasunat acordurile Imnului Regal, precum si ale Marsului Carol I.

Pe tot parcursul week-end-ului a urmat un amplu program de demonstratii si parade, dresaj sportiv pe muzica, cascadorii calare, elemente de spectacol cu ponei, show-uri ecvestre si moto, demonstratii de curse de trap si de galop, demonstratii de voltije, concurs de atelaje, oferite cu eleganta de catre profesionisti si amatori ai sportului echitatiei, care au evoluat in manej.

Prima parte a manifestarilor sportive gazduite de Salonul Calului a inclus Concursul National de sarituri peste obstacole (CSN), constand din 11 probe cu diferite niveluri de dificultate si categorii de varsta.

Trofeul Equestria, care incununeaza o dificila proba de sarituri peste obstacole, a fost castigat, sambata, de catre Ionut Ursache de la Clubul AER & Horses, cu calul Vienna, urmat de Norbert Schumann de la CSA Steaua, cu calul Brutus si de Luxa Ruxandariu de la Clubul Felix topescu cu calul Bamboo. Trofeul Equestria a fost inmanat castigatorului probei de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

Cupa Salonul Calului, cea de-a doua proba importanta a CSN, i-a revenit calaretului Norbert Schumann de la CSA Steaua cu calul Cooper Crek, urmat pe locul 2 de Ionut Ursache de la AER & Horses cu calul Vienna, si de Claudiu Gheorghe, de la Clubul CSA Steaua, cu calul Gemilio LCS. Fondul de premiere din Competitia nationala s-a ridicat la 28.000 RON.

A doua parte a Salonului Calului propune, in intervalul 2-5 octombrie, competitii sportive acreditate international, de catre Federatia internationala de echitatie (FEI) in sistem CSI* CSIYH*, CSIAm-B. Sunt asteptati in competitie peste 150 de cai si sportivi din Franta, Italia, Croatia, Belgia, Bulgaria, Grecia, Turcia, Ungaria, care vor concura in 15 probe dotate cu premii in valoare totala de peste 70.000 de Ron.

Cea de a 3-a editie a Salonului Calului, cea mai importanta manifestare anuala a sportului echitatiei din Romania, se desfasoara intre 26 septembrie si 5 octombrie, la Clubului Equestria, situat pe DN 1 Snagov – sat Tancabesti. Sponsorii evenimentului sunt Friedrich Wilhelm Raiffeisen (sponsor principal), Centrul oftalmologic Oculus, Audi, CA IMMO, Beautik, Jockey Club Roman, printre partenerii onorifici numarandu-se: Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Autoritatea Nationala pentru Turism, Departamentul pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism.

Programul complet al evenimentului si mai multe informatii despre accesul la eveniment sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 80 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori, si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori.

 

 


Equestria Salonul Calului Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniei Cupa Salonul Calului echitatie
 


« Articol precedent: Incalta-te cu stil toamna aceasta! Cele mai HOT tendinte de sezon Articol urmator: Royal Canin lanseaza hrana speciala pentru pisicile senioare, cu varsta de peste 12 ani »