PressCenter terapia prin masaj Este terapia prin masaj un mod de a debloca emotiile?

Anxietatea, mania, frustrarea, suferinta, sunt doar cateva din emotiile pe care de mici am fost invatati sa le ascundem pentru a nu fi judecati, etichetati, marginalizati. Pe termen lung, daca nu sunt eliberate sau gestionate intr - o forma sau alta, emotiile afecteaza nu numai la nivel psihic dar si fizic, materializandu-se in dureri (contracturi musculare, articulatii dureroase), migrene, stare de oboseala, lipsa de concentrare.

La nivel fizic masajul detensioneaza, mobilizeaza articulatiile, imbunatateste circulatia sangvina si limfatica, oxigenarea si hranirea tesuturilor.

La nivel emotional masajul reduce starea de anxietate, iritabilitate, induce o stare de auto apreciere si satisface nevoia de rasfat.

Un alt beneficiu foarte important este ca dezvolta o conectie puternica intre corp minte si spirit, conectie care sta la baza echilibrului unui corp sanatos.

De multe ori clientii marturisesc ca dupa masaj experimenteaza o stare de claritate a mintii si o doza sporita de creativitate.
Se spune ca terapia prin masaj poate fi o alternativa reconfortanta la terapiile "verbale" cum ar fi consilierea.
Nu suntem psihologi, scopul nostru este de a ahuta corpul sa-si gaseasca echilibrul , pacea si sanatatea.
Terapeutul identifica emotiile"incatusate" in prezenta zonelor dureroase. Durerea pe termen lung poate duce la incapacitate fizica si depresie.

Fiecare tip de masaj are manevre speciale de deblocare a tesutului contractat si implicit de deblocare a emotiilor.
Eliberarea emotionala din timpul masajului poate lua diferite forme: cascat, oftat, ras, plans , tremuratori.
Modul in care terapeutul gestioneaza aceste momente de vulnerabilitate a clientului, tine de relatia de incredere si credibilitate pe care a construit- cu acesta.

In cazul in care eliberarea emotiilor este puternica actionati cu empatie si discretie: oferiti apa, inveliti clientul cu o patura, iesiti din cabinet pentrucateva minute. Nu comentati in niciun fel acest episod, lasati clientul sa se linisteasca.
Eliberarea emotionala prin terapia cu masaj ofera un prilej de a privi inauntrul fiintei si poate fi un punct de cotitura in drumul vietii.

terapia prin masaj masaj emotii anxietate frustrare oboseala eden spa

« Articol precedent: Multi-premiata cantareata Foxes isi exprima valorile personale prin colectia PANDORA ESSENCE, in noul ei videoclip Articol urmator: Simona Halep se alatura familiei adidas »