PressCenter curs design floral workshop Explozie de culoare si poezie in arta florala la InspirationART no. 2 organizat de Atelierele ILBAH

A trecut si InspirationART no.2 ce l-a avut inca o data in prim plan pe maestrul florist international Nicolae Agop. Marele eveniment s-a consumat in perioada 20-22 Octombrie si a reprezentat ocazia perfecta pentru iubitorii de arta florala sa descopere idei de aranjamente florale, potrivite pentru sarbatorile de iarna, asa cum se contureaza ele in viziunea maestrului Nicolae Agop. Interesul a fost unul foarte mare din partea floristilor prezenti. Peste 100 de iubitori ai florilor au participat in prima zi la demonstratie si in jur de 30 la cele doua zile de workshop ce au urmat. In contextul in care sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, InspirationART no. 2 a venit ca o sursa de inspiratie pentru aranjamentele florale ce vor fi realizate cu ocazia Lunii Cadourilor.

Demonstratia de pe 20 Octombrie a avut loc chiar in Amfiteatrul Bpb din cadrul Universitatii de Agronomie din Bucuresti – Facultatea de Horticultura. Zilele de 21 si 22 Octombrie au fost destinate workshop-ului floral ce s-a desfasurat in cadrul Centrului de Creatie Atelierele ILBAH (organizatorul evenimentului). Locatia din Strada Romulus nr 4, ce are o incarcatura istorica deosebita, s-a potrivit ca o manusa cu tema evenimentului. Design-ul si suflul locatiei au oferit cadrul perfect pentru stimularea creativitatii participantilor la workshop.

Maestrului Agop i s-a alaturat si doamna Sanda Lazur. Aceasta a realizat aranjamente de Craciun in stil Ikebana, dansa fiind dealtfel detinatoarea premiului oferit de Ambasada Japoniei ca recunoastere a meritelor sale in acest domeniu. Cu o experienta florala de mai bine de 30 de ani, doamna Sanda Lazur a captat atentia cu aranjamtenele sale minimaliste.

Anthurium, santini, baby eucalipt, cineraria, crini, pini si conuri de brad toate s-au transformat sub mainile experimentate si pline de indemanare in adevarate opere de arta ce anunta parca apropierea sarbatorilor de iarna. Instalatiile florale din sarma si lana au fost si ele nelipsite. Puteti gasi mai multe poze de la workshop pe site-ul celor de la Atelierele ILBAH - www.ateliereleilbah.ro - sau pe pagina lor de Facebook.

In cadrul workshop-ului, participantii nu numai ca l-au urmarit pe maestrul Agop in exercitiul creatiei, dar au si avut ocazia sa realizeze la randul lor aranjamentele florale chiar sub indrumarea acestuia. Ceea ce parea foarte simplu ca simplii privitori, s-a dovedit a fi mult mai complicat in momentul in care au trecut la partea practica. Este destul de greu sa incerci sa “reproduci” in 3 zile, anii de experienta ai maestrului, castigati de-alungul a zeci de concursuri internationale florale la care a participat sau pe care le-a jurizat.Prin aceste evenimente speciale pe care le organizeaza, Atelierele ILBAH incearca sa deschida apetitul celor care doresc sa isi inceapa o cariera intr-o anumita directie, prezentandu-le personalitati si valori din diferite domenii, care mai apoi sa le devina, de ce nu, mentori. In cazul InspirationART no. 2, a fost randul iubitorilor de arta sa cunoasca un om care a reusit sa faca istorie in floristica. Pe langa un strop de talent, trebuie sa iubesti ceea ce faci, sa te dedici si sa iti doresti sa evoluezi mereu in directia pe care ti-ai propus sa mergi. Necesitatea unei perfectionari continue si dezvoltarea profesionala sunt elementele pe care se bazeaza cei de la Atelierele ILBAH, care cred cu tarie ca succesul vine neintarziat pentru cei care se ghideaza dupa aceste principii.Trebuie mentionat faptul ca cei de la “Atelierele ILBAH – Centru de Calificare si Formare Profesionala” au in portofoliul sau si Cursul autorizat de Decorator Floral. Mai multe informatii despre Cursul de Decorator Floral organizat de Atelierele ILBAH puteti sa gasiti la urmatorul link: www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-decorator-floral

Atelierele ILBAH promit sa nu se opreasca aici si sa continue sa ne incante cu tot mai multe evenimente speciale si invitati de calibru!

 

 


culoare florist maestru florist Atelierele ILBAH Nicolae Agop InspirationART no.2 design floral curs design floral
 


« Articol precedent: Colectia Regina Maria –flori de toamna cu aer regal Articol urmator: Electrolux si Total CMYK te invita sa gusti inovatia la IMWorld 2015 »