PressCenter Omagiu Yves Saint Laurent la Muzeul National de Arta al Romaniei Omagiu Yves Saint Laurent la Muzeul National de Arta al Romaniei
Muzeul National de Arta al Romaniei in colaborare cu Fundatia Pierre Berge - Yves Saint Laurent, Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti organizeaza, in cadrul festivalului PASARELA 2009, expozitia Omagiu Yves Saint Laurent.

Vernisajul expozitiei are loc joi, 28 mai 2009, orele 10.30, in prezenta E.S. Henri Paul, Ambasadorul Frantei in Romania, a Domnului Pierre Berge si a doamnei Roxana Theodorescu, Director general al MNAR.

Expozitia Omagiu Yves Saint Laurent, realizata la un an de la disparitia acestui creator de prestigiu, cuprinde trei creatii vestimentare, afise si crochiuri. Colectia prezentata in 1981 la Paris, care s-a inspirat din tabloul lui Matisse La blouse roumaine, constituie nucleul acestei expozitii, demonstrand cat de important era pentru Yves Saint Laurent dialogul dintre traditie si modernitate, dintre arta si moda. Operele lui Yves Saint Laurent, intrate deja in istorie, au fost prezentate in mari muzee de arta precum cel din San Francisco.

A propune un omagiu lui Yves Saint Laurent in Romania capata o valoare simbolica pentru o tara pe care istoria ultimelor zeci de ani a tinut-o la distanta de marile
curente estetice ale celei de-a doua jumatati a secolului al XX-lea. Astfel, pentru a saluta noul destin european al Romaniei, Pierre Berge, Presedintele Fundatiei Pierre Berge - Yves Saint Laurent, a dorit ca acest omagiu adus creatorului sa aiba loc la Bucuresti, in cadrul festivalului PASARELA 2009.
In cadrul aceluiasi festival va avea loc joi, 28 mai, orele 11.00, la Sala Auditorium a MNAR, conferinta Doua secole de moda de-a lungul istoriei creatorilor si marcilor, sustinuta de Didier Grumbach, presedinte al Camerei Sindicale de Haute Couture de la Paris si decan al Institutul Francez al Modei Paris.

Tot joi, 28 mai, orele 12.00, in Rotonda Auditoriumului se va deschide si expozitia Eleganta romaneasca, colectia particulara a doamnei prof. Adina Nanu. Aceasta expozitie de moda va putea fi vizitata doar pe durata festivalului, in intervalul orar 11.00-19.00.

Festivalul Pasarela este un eveniment organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez cu sprijinul Institutului Francez al Modei Paris.

Vernisaj: Joi, 28 mai 2009, orele 10.30
Durata: 28 mai 2009 - 26 iulie 2009
Locul: Muzeul National de Arta al Romaniei, Auditorium; Telefon 021/314.81.19; Fax: 021/312.43.27
Program de vizitare: miercuri - duminica (11.00 - 19.00)
Gratuit: prima miercuri din luna
1976

 

 


fashion moda arta muzeu omagiu YSL yves saint laurent pierre berge expozitie
 


« Articol precedent: 15 iunie - se lanseaza un nou magazin de fashion la preturi de outlet Articol urmator: GreenTea’s Vintage & Yard Sale Fair »