PressCenter Tommy Rocher si Bianca Stroia Fundatia Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au organizat un schimb de seminte si o actiune de plantare a unor arbori rari la Gradina Botanica din Bucuresti

Marti, 15 aprilie, Marca Yves Rocher in parteneriat cu Asociatia MaiMultVerde au lansat proiectul ”Sa Plantam pentru Planeta” in Romania, in cadrul unui eveniment desfasurat la Gradina Botanica ”Dimitrie Brandza” din Bucuresti. In cadrul evenimentului au fost organizate un schimb de seminte si o actiune de plantare de arbori si arbusti rari care nu se numarau in portofoliul Gradinii Botanice din Bucuresti. Astfel Gradina Botanica, cu ajutorul Asociatiei MaiMultverde si a Fundatiei Yves Rocher, va beneficia de sprijin in diversificarea speciilor de plante, arbori si arbusti pe care le detine si la cresterea valorii sale din punct de vedere botanic. Tommy Rocher, Aurélia Rocher, Andreea Raducan, Ela Craciun si Dragos Bucurenci au fost invitatii speciali ai evenimentului organizat de Fundatia Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde.

In toamna anului 2013, Marca Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au demarat proiectul ”Sa Plantam pentru Planeta” in Romania (http://maimultverde.ro/project/sa-plantam-pentru-planeta), desfasurat la nivel international sub egida Programului Natiunilor Unite pentru Mediu / United Nations Environmental Programme. in 15 aprilie 2014, Marca Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde au lansat oficial acest proiect in Romania in cadrul unui eveniment desfasurat la Gradina Botanica ”Dimitrie Brandza” din Bucuresti. Invitatii speciali ai acestui eveniment au fost: Tommy Rocher (nepotul fondatorului Marcii Yves Rocher), Aurélia Rocher (de asemenea, nepoata domnului Yves Rocher), Doru Mitrana, director Asociatia MaiMultVerde, Bianca Stroia, marketing manager Yves Rocher Romania si reprezentant al Fundatiei Yves Rocher in Romania, dr. Paulina Anastasiu, director al Gradinii Botanica ”Dimitrie Brandza”, sportiva Andreea Raducan, Ela Craciun si Dragos Bucurenci, membru fondator al Asociatiei MaiMultVerde.

in cadrul evenimentului a fost organizat un schimb de seminte intre Gradina Botanica a Marcii Yves Rocher din localitatea La Gacilly din Bretania (Franta) si Gradina Botanica din Bucuresti. Pe lista semintelor oferite de Gradina Botanica din La Gacilly se numara specii de plante din ordinele Solanales, Asterales, Lamiales si Poales care au fost alese de reprezentantii Gradinii Botanice din Bucuresti pentru a completa diversitatea vegetala a acestei institutii reprezentative pentru Capitala si Romania.
De asemenea, Fundatia Yves Rocher a oferit Gradinii Botanice 10 specii de arbori si arbusti care au fost plantati de catre invitati. Aceste specii (Abies procera 'Glauca' / Brad nobil), Abies numidica / Brad algerian), Abies koreana / Brad corean, Juniperus pingii / Ienupar, Chamaecyparis lawsoniana 'Stardust', Deutzia rosea, Deutzia purpurea, Albizia julibrissin 'Summer Chocolate' / Arbore de matase, Hydrangea serrata / Hortensie, Vitex agnus-castus / Mielarea) nu se numarau pana acum in portofoliul Gradinii Botanice. Prin cele doua actiuni institutia beneficiaza de sprijinul Fundatiei Yves Rocher in diversificarea speciilor de plante, arbori si arbusti pe care le detine si la cresterea valorii sale din punct de vedere botanic.

Ulterior evenimentului de la Gradina Botanica, reprezentantii Marcii si ai Fundatiei Yves Rocher, ai Asociatiei MaiMultVerde si invitatii lor au vizitat zonele plantate in toamna anului 2013 la Comana. in noiembrie 2013, a avut loc prima actiune de plantare din cadrul proiectului ”Sa Plantam pentru Planeta”, 28.000 de puieti de stejar fiind inradacinati de voluntari, colaboratori ai Marcii Yves Rocher si jurnalisti. Cu ocazia acestei vizite a fost realizata si o evaluare a plantatiei cu ajutorul specialistilor de la Directia Silvica Giurgiu, partener al proiectului, constatandu-se o rata de prindere a puietilor de 90-95%.

Despre proiectul ”Sa Plantam Pentru Planeta” in Romania
Yves Rocher si Asociatia MaiMultVerde si-au luat angajamentul sa planteze 100.000 de puieti de stejar (Quercus robur), frasin (Fraxinus excelsior), cires paduret (Prunus avium) si plop (Populus spp.) pe o suprafata totala de 26 ha in sudul Romaniei, in Parcul Natural Comana si in localitatea Isvoarele (judetul Giurgiu). Scopul este de a sustine regenerarea artificiala a stejarului (prin plantarea puietilor) in Parcul Natural Comana si de a contribui la imbunatatirea calitatii aerului si solului in zona, precum si la refacerea centurii verzi din jurul Bucurestiului.

in trecut, stejarul era specia predominanta in Parcul Natural Comana, insa, in ultimele decenii, a ajuns sa fie din ce in ce mai rar. Romsilva, prin Ocolul Silvic Comana, si-a propus sa reintroduca stejarul in ecosistemul local prin actiuni de plantare. Stejarul este un arbore maiestuos, specia de baza, edificatoare a ecosistemelor forestiere din partea de sud a tarii, specie care asigura stabilitatea si umiditatea solului in care creste, contribuie la dezvoltarea biodiversitatii, iar odata ajuns la maturitate, absoarbe o cantitate mare de CO2 din atmosfera, contribuind si la imbunatatirea calitatii aerului. -
Primii 7.000 de puieti de stejar au fost plantati de catre 150 de voluntari MaiMultVerde, colaboratori ai marcii Yves Rocher si jurnalisti, in cadrul unei actiuni de plantare organizate in 16 noiembrie 2013, in Parcul Natural Comana. Plantarile au continuat pe parcursul lunii noiembrie cu inca 21.000 de puieti de stejar si plop, actiuni realizate de Ocolul Silvic Comana, partener al proiectului, si Administratia Parcului. Actiunile de plantare din cadrul proiectului ”Sa Plantam pentru Planeta” in Romania vor continua in toamna 2014 si primavara 2015, ajungandu-se, in final, la 100.000 de puieti de stejar, frasin, cires paduret si plop plantati pe o suprafata totala de 26 ha.

Prin proiectul "Sa Plantam pentru Planeta", Fundatia Yves Rocher si-a luat angajamentul de a planta la nivel mondial 50 de milioane de arbori pana la finalul anului 2015, sprijinind asociatii specializate in reimpaduriri din lumea intreaga.

 

 


Fundatia Yves Rocher Fundatia Yves Rocher MaiMultVerde sa plantam pentru planeta plantam
 


« Articol precedent: Stralucire pentru par Articol urmator: Pentru ca iubim pantofii cu talpa plata - Flatmania »