PressCenter GALA ARTE SI DESIGN TEXTIL 2012 GALA ARTE SI DESIGN TEXTIL 2012

Intr-o tara in care multi producatori de textile, decoratiuni si mobila nu au inca un departament de creatie, ci copiaza modele din strainatate, avem o veste buna: viitorii designeri se formeaza in universitatile de arta. Aceste talente le pot revitaliza afacerile prin inovatie si creativitate.

Pe 6 decembrie, in Amfiteatrul Universitatii Nationale de Arta Bucuresti (UNArte), a avut loc Gala Arte si Design Textil, un eveniment organizat de www.moodboards.ro. Au fost omagiati maestrii, fosti profesori ai UNArte, si au fost premiati profesorul anului alaturi de studentii din cadrul Departamentului de Arte Textile si Design Textil al Facultatii de Arte Decorative si Design (UNArte).

Maestri omagiati in cadrul Gala Arte si Design Textil 2012 au fost: Ecaterina Teodorescu, Emilia Niculescu, Olga Birman Sabau, Maria Mihalache Blendea, Teodora Stendl si Leontina Mailatescu, fiecare cu o activitate artistica impresionanta, cu numeroase expozitii la activ si multiple premii nationale si internationale castigate de-a lungul anilor.
Studentii premiati in cadrul Gala Arte si Design Textil 2012 sunt: Alexandru serban (anul I licenta), Tudor Matache (anul II licenta), Oana Capota (anul III licenta), Nicoleta Bercaru (anul I Master), Teodora Chirosca (anul II master). Toti sunt studenti ai Departamentului Arte Textile si Design Textil din cadrul Facultatii de ArteDecorative si Design al UNArte.
Profesorul anului 2012 desemnat in cadrul Gala Arte si Design Textil 2012 este Lector Universitar Doctor Claudia Musat.

Prin aceasta gala s-a creat si o legatura intre UNArte si firmele care activeaza pe piata noastra. Partenerii galei - Whirlpool, Bosch, Singer Appliances, Fiskars-, alaturi de sponsorii Lidl, PictorShop si Color It, au sprijinit evenimentul cu sume de bani si premii in valoare totala de peste 25.000 lei. Pe parcusul anului 2013 se vor derula mai multe proiecte cu studentii UNArte si partenerii galei, respectiv Whirlpool, Bosch, Singer Appliances si Fiskars. Proiectele au scopul de-a intensifica legaturile dintre UNArte si companiile care activeaza pe piata noastra. Sunt firme care si-au castigat notorietatea tocmai pentru ca au departamente de creatie, care inoveaza constant in beneficiul consumatorilor. Ne dorim pentru urmatoarea editie a galei sa ni se alature segm producatorii autohtoni de textile.

Partenerii media ai evenimentului sunt www.bazavan.ro, www.chinezu.eu, www.placerileluinoe.ro si Revista Biz, Metropotam.ro, Port.ro, Modernism.ro, Senso TV, Casa si gradina.

fashion beauty fashion and beauty GALA ARTE SI DESIGN TEXTIL 2012 arte design textil designeri

« Articol precedent: Designeri romani la MARCHÉ de NOËL Articol urmator: Charme Boutique ,,must come” »