PressCenter Ana Maria Cornea Intre Venus si Afrodita, colectia primavara-vara, semnata de designerul Ana Maria Cornea

Designerul Ana Maria Cornea a lansat colectia de primavara-vara 2013, „Intre Venus si Afrodita”.

DESPRE COLECTIE:
“Intre Venus si Afrodita”
In vremurile antice, frumusetea avea un nume si o zeita pe masura. Romanii o numeau Venus, iar grecii Afrodita. Frumusetea ei absoluta insemna, deopotriva, fertilitate, stralucire, perfectiune.
Tonul colectiei de primavara-vara ce poarta semnatura designerului Ana Maria Cornea este dat de frumusetea primordiala desavarsita, adaptata intr-o cheie contemporana, ce se muleaza perfect pe tiparul femeii moderne. O femeie care, in ciuda tumultului urban in mijlocul caruia traieste, pretuieste mai presus de orice feminitatea.
Femeia-Venus sau femeia-Afrodita a fost imaginata de designer ca o intoarcere la valorile esentiale ale feminitatii: senzualitate, delicatete si rafinament. Drapajele au reprezentat un punct focal al inspiratiei, urmate de o armonie a formelor si de structuri compozitionale clar delimitate.
Bustul si talia raman centrele de interes, indiferent de tipul de tesatura sau de tehnica intrebuintata. Detaliile traduc un raport echilibrat al proportiilor, cu volumetrii bine inchegate, pliseuri si mini-drapaje care evidentiaza liniile feminine, creand un efect vizual inedit. Materialele principale sunt brocartul usor, de vara, satinul si paietele, interpretate individual, dar si in combinatii indraznete. Lungimile variaza, de la linia genunchiului si pân? la lungimi foarte ample, potentate de asimetrii care amintesc de eleganaa unica a celei mai frumoase zeite. Cromatica merge de la griuri metalice la roz, de la visiniu la verzui si de la auriu pana la negru sau pana la duo-ul ultra rafinat, negru-bej.
“Intre Venus si Afrodita “- o colectie despre stralucire, feminitate si eleganta, pentru femeia moderna care crede in frumusete si in puterea din spatele acesteia.

POVESTEA ANEI:
Absolventa a Liceului de Arte din Brasov si a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia Design Vestimentar, Ana Maria Cornea este un artist complet.

Pasionata in egala masura de design vestimentar si de pictura, creatoarea si-a urmat vocatia de la o varsta foarte frageda. Detinatoare a numeroase premii nationale si autoare a unor expozitii de pictura si arta decorativa, Ana Maria a demonstrat o crestere continua in domeniul artistic. Chemarea sa catre frumos a determinat-o, in anul 2006, sa puna bazele brandului care ii poarta numele, debutand atat cu colectii vestimentare, cat si de accesorii.

Dupa o scurta perioada de pauza, in care aceasta s-a facut remarcata ca unul dintre cei mai competitivi stilisti romani, cu colaborari meritorii cu artisti, persoane publice, reviste, show-uri TV ?i proiecte inedite, Ana Maria revine anul acesta pe scena designului vestimentar cu o prim? colectie de primavara-vara, conceputa ca un tribut adus feminitatii absolute – Intre Venus si Afrodita.

Tehnica sa devine o amprenta, iar viziunea sa, o noutate, prin maniera unica de a impleti domeniile in care exceleaz?: pictura ?i design-ul vestimentar. Tablourile sale cele mai recente sunt realizate prin mixaje de tehnici si combina?ii originale. In expozitia vernisata in aceasta primavara, la Brasov, se regasesc esantioane din colectia pe care artista o lanseaza. Totodata, aceasta abordare inedita se transpune la nivel vestimentar in tehnicile sale, in imbinarile cromatice, in compozitiile si volumetriile ce definesc identitatea brandului sau.

Un brand prin excelenta feminin, Ana Maria Cornea exploreaza fatetele femeii din toate timpurile, sustine intoarcerea la frumusetea primordial? si pune in lumina reflectoarelor esenta unei feminitati adesea instrainate, intre Venus si Afrodita.


office@anamariacornea.com
me@anamariacornea.com
www.anamariacornea.com
https://www.facebook.com/pages/Ana-Maria-Cornea/570734576300202
tel.0721703609

 

 


Ana Maria Cornea fashion colectie primavara-vara eleganta
 


« Articol precedent: La vie en blanche - Propunerile IL PASSO pentru nunti si petreceri de vara Articol urmator: Lansare Pinner Test in Romania »