PressCenter FOUR PAWS - Marie Claire MacIntosh, Tonio Borg Petitia VIER PFOTEN impotriva testelor pe animale

VIER PFOTEN inmaneaza comisarului european Tonio Borg petitia cu peste 100.000 de semnaturi
Comisia Europeana nu intentioneaza sa amane sau sa aplice derogari la noua directiva privind interdictia totala a vanzarii de ingrediente si produse cosmetice testate pe animale in spatiul UE, programata sa intre in vigoare in luna martie a acestui an, a declarat comisarul european pentru Sanatate si Protectia Consumatorilor, Tonio Borg. Oficialul european a facut aceasta declaratie in cadrul intalnirii pe care a avut-o pe 30 ianuarie 2013, la Bruxelles, cu reprezentanti ai organizatiei VIER PFOTEN si ai altor ONG-uri pentru protectia animalelor.

In cadrul intalnirii, comisarului Borg i-au fost inmanate cele peste 100.000 de semnaturi ale petitiei impotriva testelor pe animale, alaturi de cele cateva sute de mesaje video de sprijin fata de initiativa organizatiei VIER PFOTEN. Printre cetatenii europeni care au transmis aceste mesaje se numara personalitati precum actritele britanice Jenny Seagrove si Joanna Page, dar si legendarul chitarist Brian May de la Queen.

Iubitori de animale din Romania, Germania, Austria, Olanda si Marea Britanie si-au inregistrat mesajul catre Uniunea Europeana, cerand eliminarea completa de pe piata europeana a cosmeticelor care implica suferinta animalelor. Petitia a fost promovata prin intermediul campaniei VIER PFOTEN - "Spune adio cosmeticelor testate pe animale”.

"Cred ca interzicerea comercializarii acestor produse ar trebui sa intre in vigoare in martie 2013. Tocmai de aceea nu avem in vedere amanarea sau aplicarea unor derogari la aceasta interdictie" a declarat Tonio Borg pe parcursul intalnirii.

Organizatia VIER PFOTEN anunta cu satisfactie faptul ca, dupa intalnirea cu comisarul Tonio Borg, propunerea de interzicere a comercializarii cosmeticelor testate pe animale este foarte aproape de implementare. Aceasta e programata sa intre in vigoare pe 11 martie 2013, dupa mai bine de 10 ani de la angajamentele initiale luate de Uniunea Europeana. "Suntem foarte bucurosi ca ne-am intalnit cu comisarul Tonio Borg, pentru a confirma faptul ca interzicerea comercializarii va intra in vigoare incepand din martie, anul acesta. Este o veste mult asteptata, interdictia reprezentant un pas imens in lupta impotriva testelor pe animale la nivel mondial. In numai cateva saptamani vom asista la un moment istoric, menit sa reduca suferinta a milioane de animale pe care se fac teste chinuitoare de laborator in numele produselor cosmetice", a declarat Marie Claire Macintosh, coordonatorul campaniei impotriva testelor pe animale din cadrul VIER PFOTEN International.

Ce reprezinta interdictia din martie 2013?
Testarea cosmeticelor pe animale a fost interzisa pe 11 martie 2009, in spatiul UE. Cu toate acestea, unele companii au continuat sa-si testeze cosmeticele pe animale in afara UE, acestea fiind vandute ulterior pe piata europeana. Invocand lipsa accesului la metode alternative de testare, companiile au facut presiuni asupra UE sa amane cu cativa ani aceasta interdictie sau chiar sa renunte complet la ea. Organzatiile pentru protectia animalelor au subliniat de nenumarate ori ca industria cosmeticelor a avut suficient de mult timp la dispozitie pentru a dezvolta metode alternatie de testare, dar si ca in prezent exista suficiente metode cel putin la fel de eficiente ca testele pe animale. Termenul limita din martie 2013

fashion beauty fashion and beauty testarea pe animale VIER PFOTEN petitie teste pe animale

« Articol precedent: Samsung revolutioneaza tehnologia dedicata caselor noastre prin lansarea unor noi game de frigidere si de masini de spalat Articol urmator: Elance: Freelancerii online romani, pe locul 7 la nivel mondial in functie de castiguri »