PressCenter Polirom aniverseaza 1 an de la lansarea colectiei CHIC Polirom aniverseaza 1 an de la lansarea colectiei CHIC

Aniversarea unui an de la lansarea colectiei CHIC - singura colectie de chick lit de pe piata de carte din Romania si unul dintre cele mai de succes proiecte editoriale.

Luni, 26 martie, ora 20.00, Editura Polirom va invita la aniversarea unui an de la lansarea colectiei CHIC.
Cinci dintre cei mai cunoscuti domni din Romania (Andrei Gheorghe, poetul Dan Sociu, tinarul politician Cristian Boureanu, Leonard Muha de la Ca$$a Loco si Vlad Craioveanu de la Radio Guerilla) vor fi prezenti la acest eveniment, creat special pentru doamne, in ipostaza de mari cuceritori.

Polirom, in cadrul unui eveniment moderat de Mihaela Radulescu, le propune curajosilor domni sa-si imagineze ca, pentru citeva minute, au de-a face cu unul dintre simpaticele, dar nabadaioasele personaje din colectia CHIC. Fiecare dintre cei cinci invitati va avea de dus la indeplinire o sarcina provocatoare legata de relatia imaginara cu unul dintre personajele prezente in romanele colectiei.

Invitatii au la dispozitie 3-5 minute pentru a explica juriului - Simona Kessler (Kessler Agency), Mihaela Spineanu (Elle), Simona Haraga (fotomodel), Simona Tache (Academia Catavencu) si Oana Boca (Polirom) - cum intentioneaza sa se achite de sarcina primita.

Despre CHIC si cele 17 titluri traduse pina in prezent va vorbi Bogdan-Alexandru Stanescu, coordonatorul colectiei. Evenimentul va avea loc intr-unul dintre cele mai chic localuri din capitala: Crem Caffe Royal (Piata Romana, Bulevardul Lascar Catargiu nr. 2).

SARCINA PENTRU CONTROVERSATUL ANDREI GHEORGHE
Miranda Priestly, autoritatea fara scrupule a victimelor modei, detine cea mai inalta pozitie in haute-couture. Conduce Runway, o revista-biblie a modei, iar principala ei ocupatie este aceea de a imparti, pe bani multi, opinii in stinga si-n dreapta. Isi chinuie cu o placere evidenta toti supusii pentru privilegiul de a-i putea mirosi parfumul. Convinge-o pe Miranda Priestly (personaj principal in Diavolul se imbraca de la Prada de Lauren Weisberger) sa renunte anul acesta la Festivalul Modei de la Paris pentru a participa la o emisiune de-a ta, cu tema Trenduri in vestimentatia personajelor de desen animat: de la Mihaela la Sailor Moon.

SARCINA PENTRU POETUL DAN SOCIU
Simpatica Lucy Sullivan (eroina din Lucy Sullivan se marita de Marian Keyes) viseaza sa se marite cu Fat-Frumos, dar nici macar nu are un iubit. Doamna Nolan insa i-a dat in carti si i-a prezis ca isi va pune pirostriile in mai putin de un an! Lucrurile incep sa se precipite: de unde nu avea nici un pretendent, Lucy il intilneste, mai intii, pe Gus, minunatul Gus (in care insa nu poti avea incredere!), si incepe sa se intrebe: oare el sa fie alesul? Sau poate Chuck, un american super? Sau Daniel, cel mai tare macho din lume? Sau Jude, noul coleg? Efectiv ii place pe toti si nu se poate hotari. Fireste, stie sigur ca uraste artistii, si-a jurat ca n-o sa se mai lege vreodata la cap cu un tip boem: tocmai a suferit nu stiu citi ani alaturi de un muzician. Convinge-o pe Lucy Sullivan ca artistii sint minunati, iar poetii, alesii ideali. De aici pina la a se casatori cu tine, "cel mai mediatizat poet roman al tuturor timpurilor", asa cum ai declarat, nu va fi decit un pas.

SARCINA PENTRU TINARUL POLITICIAN CRISTIAN BOUREANU
Simpatica Rebecca Bloomwood sufera de un viciu tipic feminin: "shoppingita". In timpul liber si chiar in drum spre/de la serviciu, Rebecca face cumparaturi. A-si lua ceva nou, oricit de mic - o bluzita, niste sandale adorabile sau o inutila luminare parfumata - e raspunsul la toate problemele ei. Convinge-o pe Rebecca Bloomwood - irezistibila shopaholica din seria La cumparaturi a lui Sophie Kinsella - sa renunte pentru trei luni sa mai arunce sume cu multe-multe zerouri pe imbracaminte de firma. Banii economisiti sa-i investeasca in fluturasi si afise pentru campania electorala a Partidului Fetelor care Urasc Sandalele cu Paiete.

SARCINA PENTRU LEONARD MUHA, CASSA LOCO
Rebecca - personajul principal din romanul Ex-ii anonimi de Lauren Henderson - tocmai a fost parasita de iubitul ei. Din ziua cind Patrick i-a dat papucii, a amenajat in dormitorul ei un altar inchinat fostului iubit, iar singura ei ocupatie este perfectionarea suferintei din dragoste. In timp ce ea sta in casa, Patrick s-a cuplat cu Andra, personajul principal feminin din cartea pe care tu ai publicat-o la Polirom: Un rol pentru Andra. Acum, Patrick si Andra sint unul dintre cele mai reusite cupluri din oras, toata lumea este de acesta parere. Ia legatura cu Rebecca, scoate-o cu forta din altar si convinge-o sa va deschideti impreuna o Agentie matrimoniala, a carei imagine sa fie reprezentata de cuplul Andra-Patrick.

SARCINA PENTRU VLAD CRAIOVEANU, RADIO GUERILLA
Bridget Jones este o tinara de 33 de ani, nesigura, autocritica, autostatisticiana a caloriilor, paharelor si tigarilor pe care le consuma. Ambitiile ei sint putine: ar vrea sa slabeasca si sa gaseasca dragostea adevarata, pentru ca viata sa romantica este in stadiul de criza perpetua. Asa ca Bridget a decis ca a venit timpul sa preia controlul asupra vietii ei si incepe sa tina un jurnal. Singurele persoane din lume la care tine cu adevarat sint Jude, Sharon si Tom, prietenii ei, oameni pe care nu i-ar parasi nici in ruptul capului. Convinge-o pe Bridget sa renunte la viata urbana, la job, la cariera si la singurii ei prieteni pentru a va muta impreuna la Paltinis, unde tu sa te apuci de plantat pruni, iar ea sa continue sa-si scrie jurnalul.

Va asteptam cu drag,
Oana Boca
Departamentul de Promovare si Relatii cu Presa

« Articol precedent: Noua colectie de ceasuri Paco Rabanne lansata in Romania Articol urmator: Glamour & Style, Editia 3 »