PressCenter Dr. Viviana Iordache Rejuvenarea mainilor cu acid hialuronic

Dr Viviana Iordache va propune un tratament nou pentru intinerirea si hidratatrea manilor, injectarea de acid hialuronic.
Medicul dermatolog raspunde la cateva intrebari simple care va vor convinge de eficienta acestui nou tratament adresat mainilor dar si ca mainile sunt la fel de importante ca fata.

O vorba din popor spune ca mainile tradeaza varsta, de ce?
Este adevarat ca mainile ne tradeaza cel mai repede varsta. Acest lucru se datoreaza in primul rand faptului ca sunt cele mai expuse la soare (pe fata mai dam cu creme de fotoprotectie), la variatii de temperatura, la factori chimici agresivi (sapunuri si in special lichide, detergenti, dezinfectanti) iar in al doilea rand nu le ingrijim corect. Mainile ar trebui sa beneficieze de atentia noastra la fel la pielea fetei. Majoritatea femeilor au in poseta gloss, ruj, fond de ten, parfum,pieptene, oglinga... Insa cate dintre noi au crema de maini? Daca pentru fata avem “n” variante, de la simple creme pana la tratamente precum laser, injectari cu botox sau acid hialuronic pana la liftinguri, pentru intinerirea si hidratarea pielii mainilor nu exista nimic care sa aiba rezultate vizibile.

Cum se realizeaza si care sunt rezultatele tratamentul?
Gelul cu acid hialuronic folosit pentru rejuvenarea mainilor asigura in primul rand hidratarea mainilor. Administrat prin microinjectii in derm reface gradul de catifelare, sterge ridurile si pliurile de pe maini. Administrat subcutanat ascunde lipsa de substanta care intervine cu trecerea timpului, ne ajuta sa camuflam tendoanele si venele. Cu alte cuvinte mainile vor arata cu 10 ani mai tinere, mai placute estetic dar si la atingere.

Cat dureaza efectul?
Tratamentul se face intr-o singura sedinta. Efectul este imediat si deocamdata studiile promit un efect 1-1.5 ani, comportarea acidului hialuronic in timp depinzand de mai multi factori, unul dintre ei cantitatea de apa consumata.

Dr Viviana Iordache, medic dermatolog

De la ce varsta recomadati acest tratament?
Administrarea gelului se face in functie de gradul de deshidratare si starea mainii. Sunt anumite meserii (chirurgi, hair-stylisti), care favorizeaza deshidratarea si craparea mainilor prin purtarea de manusi sau contactul cu substante agresive. La acestia tratamentul incepe devreme, dar cu cantitati mici si cu administrare mai simpla (microinjectii). La persoanele in varsta, la care sinteza proprie a acidului hialuronic a scazut sunt necesare plasari mai profunde si cantitati mai mari pentru a restabili volumul care in mod natural se pierde. La acestia nu vom asigura doar o hidratare mai buna si un efect cosmetic mai bun ci si o protectie a structurilor profunde ale pielii.

Contraindicatii?
In ziua tratamentului pacienta nu trebuie sa fie pe ciclu, febrila sau sa fii luat aspirina. Toate acestea pentru a scadea riscul de vanataie ca la orice injectie. Desi acele sunt foarte fine (mai fine ca cele de insulina), riscul de echimoza ramane de 3%, chiar mai mare la persoanele in varsta, iar durata ei este de cateva zile.

Cat costa un tratament?
Este un tratament costisitor care pleaca de la 270 euro dar poate sa fie si 340 sau chiar dublu. Pretul depinde de fapt de necesarul de substanta si de modul ei de administrare. La consultul initial pacientul primeste toate detaliile.

 

 


rejuvenare acid hialuronic hidratarea mainilor injectare acid hialuronic fashion and beauty
 


« Articol precedent: BABY SPA – prima gradinita a copilului tau! Articol urmator: STEFANEL prezinta Campania toamna-iarna 2013-2014: FEEL MORE »