PressCenter Reteta cu gust de toamna: Vinete gratinate cu rosii si branza

Ti-ai luat la revedere de la vara, dar nu este cazul sa iti iei ramas-bun si de la vinete, aceste legume minunate care ti-au rasfatat papilele gustative tot sezonul cald, in salate savuroase cu ceapa si maioneza. Vinetele raman in voga si in meniul de toamna, dar imbraca “haine” noi, in retete ceva mai consistente, care devin o sursa grozava de energie in sezonul rece.
Daca timpul te preseaza, dar pofta de vinete nu-ti da pace, alege calea compromisului in bucatarie cu un preparat savuros, care e gata in maximum 30 de minute: Vinete gratinate cu rosii si branza.

Ingrediente:
2 vinete
2 rosii
2 catei de usturoi
200 g urda dulce Ricoletka, Koliba
100 g cascaval Koliba
50 g unt Koliba cu continut redus de grasimi
2-3 linguri de pesmet
sare
piper

Mod de preparare:
Spala vinetele si taie-le felii (fara a le curata de coaja). Pune-le intr-un bol, sareaza-le si lasa-le 30 de minute deoparte, dupa care scurge-le de zeama lasata. Topeste untul intr-o tigaie nonaderenta si prajeste feliile de vinete pe ambele parti.
Tapeteaza un vas termorezistent cu unt, presara pesmetul pe fundul lui si asaza vinetele prajite in el. Acopera-le cu bucati de urda, sareaza-le si pipereaza-le, apoi asaza cate un strat de felii de rosii pe ele. Toaca marunt usturoiul si pune-l deasupra rosiilor, apoi rade cascavalul si adauga-l din abundenta peste vinete. Baga vasul la cuptor, timp de 20 de minute sau pana cand cascavalul se rumeneste pe deasupra.

 

 


reteta toamna vinete gratinate rosii si branza ricoletka koliba
 


« Articol precedent: Camasa din denim, vedeta momentului in moda. 4 moduri de a o purta cu stil Articol urmator: VIER PFOTEN a lansat campania de sterilizare a cainilor din localitatile din jurul Bucurestiului »