PressCenter Scoala de Bijuterie Contemporana la AUTOR Scoala de Bijuterie Contemporana la AUTOR

Assamblage - scoala de Bijuterie Contemporana participa pentru a doua oara la Autor - targ de bijuterie contemporana, aflat anul acesta la a saptea editie. Acesta se va desfasura in perioada 12-13 mai la Sala Dalles, aducand laolalta designeri, cumparatori si oameni din media, toti cu un punct in comun: pasiunea pentru bijuteria de autor.

Scoala de Bijuterie Contemporana a fost infiintata in anul 2010 de catre designerul David Sandu, ca rezultat al interesului crescut din ultimii ani pentru acest domeniu si totodata datorita necesitatii existentei unui spatiu in care artistii sa deprinda tehnici prin care sa isi exprime creativitatea. Odata ce aceste tehnici sunt stapanite, lucrurile isi urmeaza cursul firesc, artistii isi infiinteaza propriile ateliere si continua sa evolueze prin propriile eforturi. Pentru proiectul Assamblage este totodata un motiv de mandrie faptul ca, incepand de anul trecut, o parte din absolventii cursurilor de bijuterie sunt acum prezenti ca designeri si expozanti in cadrul targului.

Participarea scolii de Bijuterie Contemporana la Autor traseaza un demers natural al lucrurilor, de la invatare la rezultat. “Este o ocazie absolut speciala de intalnire cu oameni interesati de bijuterie si mai ales de bijuteria contemporana. Ca intotdeauna la Autor, apreciem enorm contactul cu un public selectionat, cu interes real pentru breasla autorilor de bijuterie. Este o completare a doua ingrediente importante in peisajul profesional al bijuteriei contemporane romanesti, faptul ca exista un loc in care poti invata bijuterie si un spatiu de expunere care exceleaza prin consecventa si selectivitate”, declara David Sandu.

Anul trecut Assamblage a lansat la cea de-a cincea editie a Autor doua workshop-uri (este vorba de cel de finisaje si cel de turnare in pamant de delft si os de sepie) care au fost tinute pe intreg parcursul anului 2011 si inceputul lui 2012, care vor rula mai departe in calendarul de cursuri al scolii. in aceasta editie se va lansa un curs intensiv de modelaj in ceara si de turnare in argint, o tehnica consacrata denumita "ceara pierduta". Pentru mai multe informatii despre cursuri, precum si pentru demonstratii ale unor tehnici din procesul de creatie al bijuteriilor, va asteptam sa ne cunoastem la Autor.

 

 


assamblage scoala de bijuterie AUTOR bijuterie targ de bijuterie workshop creatii bijuterii bijuterie ateliere artisti lucruri targ David Sandu targ
 


« Articol precedent: A Touch Of Thai Pedicure Articol urmator: Weekend-ul acesta AUTOR te asteapta la Sala Dalles! »