PressCenter Voluntarii Smithfield Romania au oferit ghiozdane si rechizite scolare pentru 6.600 de elevi din 56 de localitati din judetele Timis si Arad

Smithfield Romania continua si in acest an traditia de a oferi echipamente si rechizite scolare elevilor si prescolarilor din localitatile din judetele Timis si Arad, unde compania isi desfasoara activitatea.

Cu prilejul inceputului de an scolar, voluntarii Smithfield Romania au demarat cea de-a VIII-a editie a programului „Din nou la scoala”, care sprijina accesul la educatie si incurajeaza performanta scolara, vizitand peste 6.600 de elevi. In cadrul acestui program au fost distribuite ghiozdane, hanorace pentru activitati sportive, rechizite scolare pentru activitatile de gradinita si orare continand sfaturi pentru un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata. In aceasta editie a programului „Din nou la scoala”, au fost inregistrate rezultate record pentru programul care a devenit deja traditie: peste 90 de participari ale voluntarilor, care au parcurs 8.050 km si au vizitat 56 de localitati.

“Timp de 8 ani, prin acest program, am reusit sa oferim sprijin procesului de invatamant, acces la educatie si am incurajat perfomanta scolara, pentru copiii din comunitatile unde ne desfasuram activitatea. Voluntarii nostri vin in intampinarea nevoilor beneficiarilor programului prin oferirea, in cadrul vizitelor in scoli si gradinite, a unor materiale scolare care sa ii motiveze pe cei mici sa revina la scoala cu placere”, a declarat Cristina Bodea, Director Sustenabilitate, Smithfield Romania.

“Surpriza, devenita un ritual, un obicei, a venit si in acest an, din partea companiei Smithfield Romania. Traditie pentru copii, placere si multumire pentru noi, Campania ”Din nou la scoala” a oferit, aducand zambet pe buze, elevilor din localitatile jude?ului Timis, echipamente si rechizite. 8 ani? Multi pentru unii, putini pentru altii, ne-au determinat sa apreciem tot mai mult extinderea unui program ce-l are in centrul atentiei pe copil, il ajuta pe parinte si il bucura pe cadrul didactic“, a declarat doamna Aura Codruta Danielescu, Inspector General, Inspectoratul Scolar al Judetului Timis.

La inceputul acestui an scolar, in cadrul programului „Din nou la scoala” au fost inclusi, de asemenea, copiii angajatilor Smithfield Romania. Proiectul de sprijin pentru educatie “Din nou la scoala” a debutat in anul 2007. Pana la aceasta editie, peste 24.200 de elevi din localita?ile unde Smithfield Romania isi desfasoara activitatea, au fost inclusi in program (4 localitati in 2007; 11 in 2008; 36 in 2009, 40 in 2010, 65 in 2011, 61 in 2012 si 66 in 2013).

Smithfield a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de sustenabilitate si implicare sociala, fiind, printre altele: ini?iator al proiectului “Hrana pentru suflete” de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, partener oficial al programului "Milioane de oameni, milioane de copaci", prima miscare nationala de plantare de copaci din Romania, sponsor al ini?iativei na?ionale de educa?ie ecologica “Lumea ta? Curata!”, sponsor al programului "Ziua Mondiala a Monitorizarii Calita?ii Apei", un program de analiza si monitorizare a calitatii apelor implicand elevii si studen?ii, initiator al programul de sprijinire a tradi?iilor si culturii locale “Fii unul dintre noi!”. Strategia de sustenabilitate Smithfield este cladita pe 5 piloni de dezvoltare: Bunastare animala; Grija pentru angajati; Protectia mediului; Siguranta alimentara si calitate; Comunitati. Mai multe detalii: www.smithfieldcommitments.com.

Smithfield voluntarii rechizite ghiozdane elevi program educatie

« Articol precedent: Tendinte de toamna de la Takko Articol urmator: Voteaza proiectele celor trei studenti timisoreni calificati in semifinalele concursului international Electrolux Design Lab »