VideoFashion Alexis Mabille - Haute Couture SS 2010 Alexis Mabille - Haute Couture SS 2010
Colectia Alexis Mabille haute couture - "Graphic surgery" – a fost prezentata la Paris. Intr-o imbinare de-a dreptul chirurgicala, designerul a alaturat blocuri mari de culoare pe care le-a lasat sa domine verticala tinutei. Mabille declara ca si-a dorit sa faca ceva foarte curat, cu mai putina broderie si orice alta incarcatura decorativa. Astfel, taietura sa a putut fi urmarita clar in tinutele androgine care s-au insirat pe podiumul prezentarii. Din tailoringul sau unisex insa nu au disparut complet fundele. Aplicate pe linia decolteului, sugerate din croi sau din accesorii, ele au intregit colectia in stilul atat de caracteristic Mabille.

Fucsia, rosul aprins, albastrul intens, galbenul ori griul s-au imbinat cu negrul intr-un joc grafic foarte expresiv. Parul vopsit in doua culori a continuat linia verticala a blocurilor de culoare din tinute.

Alternanta de culoare sau de transparent/mat a subliniat si mai bine tehnica impecabila a croiului din haute couture pe care Alexis Mabille da dovada ca o stapaneste. Linia sa curata a exprimat in acest mod pretiozitatea tinutelor imaginate de Mabille pentru sezonul de primavara/vara haute couture 2010.

Colectia s-a incheiat cu o suita de rochii fluide lungi, cateva mini si, evident, cu mireasa colectiei, asa cum ii place tanarului designer. El isi sustine astfel ideea de a isi incheia prezentarile cu piesa finala traditionala, mireasa, care pentru alti designeri a devenit o specie pe cale de disparitie.
 

 


 


« Video precedent: Cluj Fashion Week Editia 1 Video urmator: Interviu cu Adrian Oianu, Designerul Anului 2009 »