VideoFashion Dries Van Noten men toamna-iarna 2008-09 Dries Van Noten men toamna-iarna 2008-09
Pentru noul sezon de toamna/iarna 2008-2009, propunerile Dries Van Noten pentru linia barbateasca spun povestea designerului belgian asa cum obisnuieste el sa o faca, minutios si atent elaborat, in texturi si imprimeuri cu combinatii inedite care dau nastere unei noi siluete neconventionale, un alftel de clasicism, cum a fost numit. Dries Van Noten isi continua jocul creativ, transpunand totul intr-o maniera nu numai recognoscibila dar si extreme de elaborata, exact ca intotdeauna.

Tesaturi traditionale, imprimeuri din lenjerie, dungi, carouri, si combinatii intre ele, Dries Van Noten le-a adunat pe toate impreuna pentru a realiza un tablou surprinzator de toamna. Silueta masculina a lui Van Noten se regaseste undeva intre un baiat dragut, un artist inteligent si un dandy chic. Creata din materiale luxoase si cu o deosebita atentie pe detalii, masculinitatea liniei are un o nota definitorie de eleganta si confort, calitati pe care designerul beligian reuseste sa le imprime si de aceasta data cu un real succes.

Tinute precum niste pijamale luxoase din matase, cardigane suple, jachete, pulovere tricotate, Dries se dovedeste a fi un maestru al combinatiilor inteligente, ajutandu-se de detalii usor feminizate precum esarfele care se odihnesc delicat la gat, ca sa creeze un barbat al cotidianului, sensibil, dar suficient de puternic. Paleta cromatica e la fel de suprinzatoare, imbogatind tinutele designerului belgian.

Nuantele catifelei se aseaza alaturi de negru, petele de rosu ies in evidenta, oranjul straluceste, dungile alb negru ori bleumarin cu gri petrol se aseaza cuminti pe silueta. La fel de placut surprinzatoare sunt si nuantele de rosu ori albastru care dau frizurilor un aer de punk.

Dupa cum se dovedeste de fiecare data Dries Van Noten nu este un designer conceptual, Prin toate creatiile sale, sezon dupa sezon, el ramane designerul cerebral al scolii belgiene, unul independent, accesibil si extrem de convingator.
 

 


 


« Video precedent: Aperitivo Peroni cu Giorgio Locatelli Video urmator: Interviu Amaya Azuaga »